IS: Niklas Hagman olisi halunnut palata HIFK-paitaan, mutta seura kieltäytyi: ”Olin että jaahas, kiitos tästä”

Toni Tuomala

Maajoukkuehyökkääjä Niklas Hagman oli palaamassa Suomeen kaudeksi 2013-14 usean maailmalla vietetyn vuoden jälkeen. NHL-konkari oli halukas palaamaan kasvattiseuraansa HIFK:hon, ja aiheesta liikkui paljon huhuja.

Ilta-Sanomien haastattelussa Hagman viimein paljastaa, miksi hän ei palannut HIFK-paitaan, vaan päätyikin yllättäen Porin Ässiin.

– Ässät ilmoitti heti haluavansa tehdä diilin. He ilmoittivat summan, mikä oli Suomessa erittäin kova ja koin, että se on aika lähellä markkina-arvoani, Hagman kertoo Ilta-Sanomille.

– Sitten kysyimme HIFK:sta. Sieltä tarjottiin reilua kolmasosaa siitä, mitä Ässät oli tarjonnut. Siellä oli toki aika sekava tilanne. (Raimo) Summanen oli koutsina, ja heillä oli sopimuksia todella monen kanssa. Ville Peltosen ja Tony Salmelaisen kanssa oltiin tekemässä diilejä.

Alakanttiin tehty tarjous oli vain vuoden mittainen.

– Tiesin että niillä oli silloin paljon diilejä. Ehdotin, että mitä jos teemme kaksivuotisen diilin. Ensimmäiseltä vuodelta pienempi palkka ja toinen vähän kovempi. Niin että niiden keskiarvo olisi edes vähän lähempänä markkina-arvoani, Hagman sanoo.

– Sieltä sitten ilmoitettiin, ettei heillä ole mitään takeita, että minusta on vielä pelaajaksi. Etteivät he halua tehdä kahden vuoden diiliä.

Kaikesta huolimatta Hagman oli lopulta valmis tarttumaan HIFK:n tarjoukseen. Sitten hän sai kuulla yllätysuutisen.

– Ilmoitimme HIFK:hon, että otamme sen tosi reilusti alle markkinahinnan olevan diilin. Sieltä ilmoitettiin, ettei sitä diiliä enää ole pöydällä, Hagman sanoo.

– Olin että jaahas, kiitos tästä ja tein saman tien Ässien kanssa sopimuksen.

Lopulta Hagman oli Ässiltä erittäin onnistunut hankinta. Hän nakutti 44 ottelussa tehot 21+17=38. HIFK olisi halunnut napata Hagmanin joukkueeseensa kauden lopussa, mutta hyökkääjä valitsi mielummin Sveitsin pääsarjassa pelaavan HC Fribourg-Gotteronin.

Seuraaviksi kausiksi Hagman siirtyi KHL:ään Jokereiden paitaan.

Voita robotti-imuri – arvo 499€!

  1. Vastaa kolmeen nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa robotti-imurin, jonka arvo on 499€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

SuomiKiekko

Suomalaista jääkiekkoa penkkiurheilijoille