New York Rangers-hyökkääjä Kaapo Kakon sairastama ykköstyypin diabetes ei vaikuttaisi estävän hänen pelaamistaan NHL:n pudotuspeleissä, kertoo New Yorkin alueella ilmestyvä Lower Hudson Valley-lehti perustaen arvionsa saamiinsa asiantuntijalausuntoihin.

Lehden tavoittamat kolme lääketieteen asiantuntijaa olivat yksimielisiä siitä, ettei ole olemassa syytä miksi Kakko ei voisi pelata NHL-pudotuspeleissä huolimatta sairastamastaan ykköstyypin diabeteksesta.

Vielä toukokuun lopussa Rangers-pomo John Davidson kertoi koronaviruspandemiasta johtuen seuran vielä harkinneen Kakon mahdollisuutta osallistua jatkopeleihin.

– Tiedän, että hän on luistellut ja muutenkin harjoitellut hurjasti ollakseen valmis palaamaan töihin. Olen varma, että hän haluaa pelata, mutta jokaisen terveydestä täytyy huolehtia, Davidson totesi tuolloin.

Lower Hudson Valleyn haastattelemien ammattilaisten mukaan suurempi riski koronaviruspandemian kannalta olisi kakkostyypin diabetes ja silloinkin mahdolliset vaarat johtuisivat tautiin usein liittyvästä ylipainosta, sekä muista terveysongelmista.

Kakko summasi tulokaskaudellaan NHL:n runkosarjassa 66 ottelussa 23 (10+13) tehopistettä.

NHL:n harjoitusleirien on määrä käynnistyä 10.heinäkuuta ja Rangersin on tarkoitus kohdata vielä määrittelemättömänä ajankohtana pudotuspelien avauskierroksella Carolina Hurricanes.