Huima tarina! NHL-sopimuksen tehnyt pistetykki kärsi vakavasta syömishäiriöstä – ”Kropassani ei ollut juuri mitään jäljellä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Ruotsalaishyökkääjä Mathias Bromé solmi huhtikuun lopulla yksivuotisen tulokassopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa.

25-vuotias laituri herätti detroitilaisjoukkueen kiinnostuksen päättyneen kauden mainioilla otteillaan SHL:n Örebro HK:n paidassa. 52 ottelussa syntyi tehot 17+26=43.

Vielä pari vuotta sitten taalaliigaunelma saattoi tuntua erittäin kaukaiselta, ellei jopa mahdottomalta. Bromé nimittäin sairastui syömishäiriöön kaudella 2016-17 pelatessaan Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason Allsvenskanin Mora IK:ssa.

– Menetin 15-16 kiloa painostani, kropassani ei ollut juuri mitään jäljellä. Se oli todella paha tilanne, en ollut syönyt pitkään aikaan mitään, en pystynyt edes juomaan smoothieta, Bromé muisteli Expressenin mukaan Ruotsin TV4:llä.

Bromé kertoo pelastajansa olleen Moran tuolloinen puheenjohtaja Helene Kviele, joka toimi myös joukkueen lääkärinä.

– Ilman Heleneä en todennäköisesti edes pelaisi enää kiekkoa, enkä tiedä olisinko edes hengissä, Bromé toteaa.

Pahimmat ajat syömishäiriön kanssa ovat nyt taakse jäänyttä elämää, mutta Bromé kertoo tunteneensa oireita vielä tänä kesänäkin.

– Hikoilin ja minulla oli hengitysvaikeuksia. Kun niin tapahtui, oli otettava jälleen yhteys Heleneen ja Moraan. Menin sinne viikonlopuksi ja keskustelin asiasta. Hän auttoi minua pääsemään niistä (oireista) eroon, josta olen hyvin kiitollinen ja liikuttunut, Bromé kertoo.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004