Kaikkien aikojen parhaana pelaajana pidettyyn Wayne Gretzkyyn vertaaminen vieläpä ”Ysiysin” itsensä toimesta olisi taatusti jokaisen nuoren jääkiekkoilijan unelma.

Vancouver Canucksin ruotsalaissentteri Elias Pettersson voi listata moisen meriitin yli to do –listaltaan, Gretzky nimittäin näkee kaksikossa paljon samoja piirteitä kaukalossa.

– Tämä nuori mies Vancouverista on todella tehnyt vaikutuksen minuun, Gretzky kertoo Vancouver Courierin haastattelussa.

– Vertaamme jatkuvasti urheilijoita toisiinsa, ja jos on olemassa joku, joka muistuttaa minua itsestäni, se on Elias Pettersson. Tähän on useita syitä. Ensiksi, hän ei ehkä ole paras luistelija tai hänellä ei ole kovinta laukausta. Hän ei myöskään ole fyysisesti isokokoinen pelaaja, mutta hän näkee jään todella hyvin. Hänellä on mahtava kyky ymmärtää peliä, Gretzky ylistää.

– Mutta tärkein ominaisuus on työmoraali. Jos hän menettää kiekon, hän haluaa välittömästi voittaa sen takaisin. Useat nuoret pelaajat tekevät ensin ylimääräisen kaarroksen, mutta hän on välittömästi paikalla voittaakseen kiekon takaisin.

21-vuotias ruotsalaissentteri otti legendan kehut vastaan häkeltyneenä.

– Se (vertaus Gretzkyyn) on epätodellista, varsinkin kun se tulee suoraan hänen suustaan. En koskaan ajatellut tulevani tällaiseksi pelaajaksi joka olen tänä päivänä tai saavuttavani mitään tällaista näin varhain urallani. Kun kaikkien aikojen paras sanoo sinusta jotain tuollaista, et voi uskoa sitä todeksi. Aivan mahtavaa, Pettersson kommentoi asiaa The Athleticille.

Viime kauden parhaana tulokkaana NHL:ssä palkittu kevytrakenteinen ruotsalainen iski jo avauskaudellaan taalaliigassa 71 peliin 66 (28+38) tehopistettä. Tällä kaudella sama pistemäärä tuli täyteen 68 pelissä.

LUE MYÖS: Artemi Panarin haaveilee pelaamisesta KHL:n parhaan pelaajan kanssa – ”Murskasimme puolustuksia”