New York Rangersin ykköstähti Artemi Panarin kuuluu tätä nykyä NHL:n kirkkaimpiin supertähtiin.

Täksi kaudeksi Columbus Blue Jacketsin Manhattanin kirkkaisiin valoihin 11,6 miljoonan dollarin vuositienestit takaavalla sopimuksella vaihtanut satumaisen taitava venäläinen nousi keskeytyneellä kaudella jopa NHL:n MVP-keskusteluihin miehen naulattua 69 peliin käsittämättömät tehot 32+63=95.

Mies paljastaa venäläisen Championat-sivuston haastattelussa, kenet venäläispelureista ottaisi mieluiten pelikavereikseen Rangersiin. 28-vuotiaan tähden listan kärkeen nousevat takavuosien ketjukaverit KHL:stä.

– Haluaisin pelata (Vadim) Shipatshevin ja (Jevgeni) Dadonovin kanssa, Panarin paljasti lisäten ajan käyvän vähiin Shipatshevin ikääntyessä. KHL:n megatähtiin vuosikaudet kuulunut umpitaitava keskushyökkääjä täytti hiljattain 33 vuotta.

Kolmikko Panarin-Shipatshev-Dadonov kylvi hurjaa tuhoa KHL-seura Pietarin SKA:ssa kaudella 2014-15 ennen Panarinin lähtöä NHL:ään seuraavaksi kaudeksi.

– Kun meidät laitettiin yhteen, tiesimme heti, missä kaveri liikkuu jäällä. Murskasimme puolustuksia, Panarin muistelee kolmikon yhteistä vuotta Pietarissa.

Sittemmin kolmikosta myös Dadonov on siirtynyt NHL:ään. Mies on kuulunut viimeiset kolme kautta Florida Panthersin kantaviin voimiin. Sen sijaan Shipatshevin NHL-yritys jäi pahasti vaillinaiseksi. Kotimaan jäillä peli sen sijaan kulkee: KHL-pelaajat äänestivät Shipatshevin tämän kauden parhaaksi pelaajaksi.

LUE MYÖS: Wayne Gretzky vertasi nuorta NHL-supertähteä itseensä – pelaaja häkeltyi: ”Epätodellista!”