Boston Bruinsilla on viimeistään lähivuosina edessä kinkkinen päätös, kun joukkueen kapteenina jo kaudesta 2006-07 toimineen Zdeno Charan ura päättyy.

43-vuotias slovakialaisjärkäle tosin vihjasi hiljattain saattavansa pelata vielä nyt kesken olevaa kautta seuraavallakin sesongilla, mutta vaihtoehtoja seuraavaksi kippariksi on jo pikkuhiljaa ryhdyttävä kartoittamaan.

Yhdysvaltalaismedia The Hockey Writers nostaa kolme päävaihtoehtoa Charan seuraajaksi.

Kaikkein selkein ja todennäköisin valinta kippariksi olisi aviisin mukaan pitkäaikainen varakapteeni Patrice Bergeron.

Jo kaudella 2003-04 NHL-uransa aloittanut ja neljästi taalaliigan parhaana puolustavana hyökkääjänä palkittu kanadalainen on joukkueen sisällä erittäin arvostettu ja nähnyt urallaan niin bostolaisseuran nousut kuin laskutkin.

Toisena vaihtoehtona tyrkyllä on myös pitkään joukkueen kapteenistoon kuulunut tshekkikeskushyökkääjä David Krejci.

Bergeronin tapaan 34-vuotias Kreijci murtautui Bruins-kokoonpanoon jo kaudella 2007-08 ja on ollut jo pitkään äärimmäisen tärkeä palanen joukkueelleen. Bostonilaisjoukkueessa tshekki on tyytynyt mukisematta rooliinsa Bergeronin takana kakkossentterinä.

Kolmantena vaihtoehtona esiin nostetaan ainakin pienimuotoinen jokerikortti: puolustaja Torey Krug.

Varaamattomana pelaajana vuonna 2012 yliopistosarja NCAA:sta saapunut Krug on kuulunut jo pitkään Bruinsin kärkipuolustajiin.

Krugin kohdalla ongelmana kuitenkin on, ettei ole lainkaan varmaa onko Bruinsilla varaa pitää taituria riveissään. Yhdysvaltalaisen 5,25 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi ja pakki voi halutessaan kilpailuttaa rajoittamattomana vapaana agenttina itselleen todellisen jättisopimuksen.

The Hockey News pitää Krugia kuitenkin erittäin varteenotettavana nimenä kippariksi, mikäli tämä päätyy pidempään jatkosopimukseen Bruinsin kanssa.

Bergeronin ja Krejcin rinnallla Krugin etuna olisi ainakin ikä, jenkkipakki on ”vain” 29-vuotias.