Vain Jari Kurri on edellä! Leijonien huoltaja on NHL-seuran toiseksi tehokkain suomalaispelaaja

Nykyään Leijonien ja TPS:n Liiga-joukkueen huoltajana toimivalla Aki-Petteri Bergillä on takanaan erittäin komea pelaajaura.

Los Angeles Kings nappasi Bergin kesän 1995 NHL-draftin ykköskierroksella koko tilaisuuden kolmantena ja odotukset kookkaasta puolustajasta olivat pilvissä.

Aivan täysin ei Berg lupauksia lunastanut, mutta pelasi kuitenkin kunniakkaan NHL-uran edustaen Kingsien lisäksi myös Toronto Maple Leafsia. Taalaliigapelejä kertyi yhteensä 606, joista 281 Kings-paidassa.

Kalifornialaisjoukkueessa hän oli Jari Kurrin jälkeen seurahistorian toiseksi tehokkain suomalaispelaaja summattuaan 43 (5+38) tehopistettä. Kingsissä 1991-96 kiekkoillut Kurri oli toki omilla luvuillaan: 331 ottelua ja 293 (108+185) pinnaa.

Berg pelasi uransa viimeiset viisi kautta Liigassa TPS:n väreissä ollen kolmella sesongeista myös joukkueen kapteeni.

Peliuran päätyttyä kauteen 2010-11 palasi Berg syksyllä 2012 takaisin lajin pariin turkulaisseuran huoltajaksi. Pari vuotta myöhemmin 102 A-maaottelua ja seitsemän arvokisamitalia Leijonat-paidassa voittanut Berg liittyi myös maajoukkueen huoltoryhmään.

Uudella urallaan Berg on juhlinut jo kertaalleen MM-kultaa (2019), sekä hopeaa (2016).