KHL-joukkue HK Sotshi vahvisti lauantaina kotisivuillaan, että Tapparan ylivoimatykki Jere Karjalainen on joukkueen tuorein vahvistus. Hyökkääjä on tehnyt seuran kanssa ensi kauden kattavan pahvin.

ХК «Сочи»

@HCSOCHI
🇫🇮 Финский нападающий Ере Карьялайнен – в «Сочи»!
Соглашение рассчитано до окончания сезона 2020/21.
Подробнее о форварде: hcsochi.ru/article.asp?id…

Kirvesrinnoissa on riittänyt myllerrystä viime aikoina urakalla. Pakki Veli-Matti Vittasmäki siirtyi äskettäin KHL:n Severstal Tserepovetsiin, Tapparaan puolestaan tulivat paluumuuttaja, hyökkääjä Jukka Peltola sekä tsekkihyökkääjä Jiri Smejkal ja tämän maanmies, pakki Michal Moravcik.

Kaksinkertainen Suomen mestari edusti Tapparaa kuusi kautta putkeen takoen kesken jääneellä sesongilla 2019-20 57 pelissä miehekkäät pinnat 24+25=49 (+4). Kuun lopussa 28 vuotta täyttävän tykin maaleista peräti 17 syntyi ylivoimalla.

Se on ylivoimamaalien yhden kauden ennätys Liigassa. Rekordia jakavat JYPissä kaudella 2001-02 hurjaan 17 ylivoimamaaliin pystynyt Tomas Chlubna, Kärppien Mika Pyörälä (2006-07) ja toissa kaudella ihastuttanut sekä pistepörssin voittanut KooKoon Malte Strömwall.

LUE MYÖS: Liigan pörssivoittajan ennätys horjuu – rekordi jäi vielä haaveeksi Tapparan leijonatykiltä: “Ei oo tulossa näköjää”

JUTUN KUVA: Velimatti Lehmusvuori