Suurelle kiekkoyleisölle vielä ehkä toistaiseksi hieman tuntemattomampi maalivahtivalmentaja Simo Vehviläinen rakentaa määrätietoisesti uraansa KHL:ssä.

Kahden viimeisimmän kauden ajan itäliigan Vitjaz Podolskin maalivahdeista vastannut Vehviläinen vaihtoi tulevalle kaudelle saman sarjan Traktor Tsheljabinskiin.

37-vuotias Vehviläinen on kokenut valmentaja ja toiminut ennen Venäjälle siirtymistään maalivahtivalmentajana myös Liigassa, sekä Naisleijonissa.

Päätöstä tulevasta vuodesta tsheljabinskilaisseurassa ei tarvinnut kauaa miettiä.

– Traktor osoitti kiinnostusta ja oli yhteydessä agenttiini. Pidin todella ajastani Vitjazissa, mutta halusin jotakin uutta. Uusi tarjous tuli oikeaan aikaan ja hyväksyin sen epäröimättä, Vehviläinen toteaa Traktorin nettisivulla.

Tsheljabinskissa on viime aikoina luotettu maalivahtivalmennuksessa suomalaisosaamiseen, sillä Vehviläinen seuraa tehtävässään kokenutta Ari Moisasta, joka päätti palata kotimaahan ja toimii tulevalla kaudella TPS:n maalivahtivalmentajana.

– Ari on hyvä tyyppi, hänellä on upea ura. Hän on työskennellyt pitkään maajoukkueessa ja voittanut Gagarin Cupin. Hän teki täällä erinomaista työtä, Vehviläinen kehuu.