Paras maalivahti sitten Carey Pricen? Asiantuntijalta hurja arvio 17-vuotiaasta megalupauksesta: ”Tekee NHL:n historiaa”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekkomaailman maalivahtien eliittiin kuuluvat venäläiset Sergei Bobrovski ja Andrei Vasilevski saattavat saada lähivuosina seuraa maanmiehistään, sillä nuoret torjujat Igor Shestjorkin ja Ilja Sorokin tekevät kovaa nousua lajin huipulle.

Venäjän maalivahtien tulevaisuus on kuitenkin vieläkin tuntemattomamman nimen hartioilla.

ESPN:n asiantuntija Chris Peters pitää 17-vuotiasta Jaroslav Askarovia lupaavimpana maalivahtina peräti 15 vuoteen.

– Askarov on erityinen tapaus. Hän on maalivahti, jonka voi kaikella varmuudella ennakoida menevän vuoden 2020 varaustilaisuuden ykköskierroksen paremmalla puoliskolla. Omskista kotoisin olevaa nuorukaista pidetään lupaavimpana maalivahtina sitten vuoden 2005 varaustilaisuudessa viidentenä valitun Carey Pricen. Hänestä voi hyvinkin tulla korkeimmalla varattu maalivahti sitten Pricen, omassa arviossaan Askarovin seitsemännelle sijalle listannut Peters kirjoittaa.

Pietarin SKA:n kakkosjoukkueessa pelaavaa Askarovia pidetään jo nyt NHL:n historian suurimpana venäläisenä maalivahtilupauksena.

– On jo lähes varmaa, että Askarov tulee tekemään NHL:n historiaan olemalla korkeimmalla varattu venäläinen maalivahti. Hän ohittaisi Andrei Vasilevskin, joka varattiin vuonna 2012 numerolla 19, Peters avasi.

Askarov pelasi viime kaudella VHL:ssä 18 ottelua upealla torjuntaprosentilla 92,0. Hän pääsi myös kokeilemaan KHL-vauhtia yhdessä ottelussa.

Nuorukainen nähtiin myös vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän pelasi viisi ottelua napaten kiekkoja 87,7 prosentin varmuudella.