NHL-toimittaja lyttäsi Marko Anttilan – IS: Jukka Jalonen naureskelee: ”Ei ymmärrä kovin paljon jääkiekosta”

© Kuva: Leijonat.fi

Leijonien viime kevään maailmanmestarijoukkueen kapteeni Marko Anttila joutui tiistaina kovan arvostelun kohteeksi.

Arvostetun The Athleticin toimittaja Scott Wheeler kertoi seuranneensa Jokerit-hyökkääjän otteita samalla, kun hän seurasi Mikko Lehtosta, eikä toimittaja pitänyt näkemästään.

– Anttilan katsominen on kokemus. Hän ei osaa pelata. Hän ei oikeasti OSAA PELATA. Kaveri on 34-vuotias, kaksimetrinen, eikä osaa luistella. Ja siitä huolimatta hän kipparoi Suomen MM-kultaan vuosi sitten ja vetää edelleen KHL:ssä, Wheeler tylytti.

Myöhemmin kyseinen arvostelu kantautui myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen tietoon, joka lähetti toimittajan suuntaan tylyt terveiset.

– Oikein nauratti, että mikäköhän kaveri tällaisia on heittänyt. Ei mennyt ihan nappiin. Vähän tuntuu, että tämä toimittaja ei ymmärrä kovin paljon jääkiekosta. Tai ei ainakaan ole hirveästi Anttilaa nähnyt, Jalonen kuittasi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Jalosella on ”hieman” enemmän näkemystä Anttilasta kuin Wheelerillä. Suomalaisluotsi on valmentanut ”Mörköä” Leijonien lisäksi Jokereissa, kun taas toimittaja on nähnyt vain muutaman ottelun Anttilalta.

Jalosen mukaan Jokereiden luottopelaaja voisikin pelata jopa NHL:ssä, mikäli olisi huomattavasti nuorempi.

– Sen mitä olen NHL-pelejä nähnyt, niin mielestäni Anttilalla ei olisi mitään ongelmia mahtua minkä tahansa NHL-joukkueen nelosketjun toiseen laitaan.

– Jos Anttila olisi 25-vuotias ja pelaisi, kuten on pelannut pari viime kautta, niin hänet otettaisiin aivan varmasti NHL:ään. Mutta ne epäilevät siellä, että hän on vähän iäkäs jo, Jalonen kertoi.