NHL-toimittaja: Farmiin juuttunut entinen HIFK-tähti vaihtamassa maisemaa?

© Kuva: Getty Images

Neljä kautta Pohjois-Amerikassa kiekkoillut maalivahti Ville Husso ei ole onnistunut sitkeästä yrityksestään huolimatta saamaan tililleen ainuttakaan ottelua tarunhohtoisen NHL:n puolella.

Nyt 25-vuotias Husso lähti NHL:n valloitukseen noustuaan sitä ennen kotimaan Liigan tähtivahdiksi HIFK:n paidassa. Viimeisellä Liiga-kaudellaan 39 ottelua huimalla torjuntaprosentilla 92,7 sekä päästettyjen maalien keskiarvolla 1,91 torjunut helsinkiläinen oli muutama vuosi sitten varteenotettava ehdokas viime keväänä Stanley Cupin voittaneen St. Louis Bluesin seuraavaksi vastuuvahdiksi.

Husson loukkaantuminen avasi kuitenkin näyttöpaikan Jordan Binningtonille – ja loppu on historiaa kanadalaisen torjuttua Bluesin sensaatiomaisesti NHL:n jumbopaikalta Stanley Cup -mestariksi.

Nyt Husson aika Bluesissa saattaa olla ohi. Joukkuetta läheltä seuraava sisäpiiritoimittaja Tom Timmermann uskoo Husson olevan lähtökuopissa yhdessä kakkosvahdiksi pudonneen kokeneen Jake Allenin kanssa.

– Allenin kauppaaminen olisi helpoin keino tehdä palkkakattoon tilaa Alex Pietrangelon jatkosopimusta varten. Maalivahdin otteet ovat nostaneet hieman hänen arvoaan siirtomarkkinoilla, sekä todennäköisesti myös kiinnostusta muiden seurojen keskuudessa. Myös Husso näyttäisi olevan valmis vaihtamaan maisemaa, joskin seurassa toivottiin todella, että he olisivat saaneet vielä tilaisuuden antaa hänelle näyttöpaikan NHL:ssä runkosarjan aikana, Timmermann kirjoittaa St. Louis Dispatch -lehdessä.

Husso on pelannut neljän Pohjois-Amerikan kautensa aikana yhteensä 129 AHL:n runkosarjaottelua. Maalivahti solmi Bluesin kanssa kaksivuotisen, yksisuuntaisen ja vuosipalkaltaan 750 000 dollarin arvoisen jatkosopimuksen tammikuussa.