NHL-toimittaja: Aleksandr Ovetshkinin mukaan nimettäisiin NHL-palkinto – ”Kanadalaisfanit räjähtäisivät”

© Kuva: Getty Images

Urheilusivusto Deadspinin kolumnisti Sam Fels on iskenyt tiskiin kiekkokansaa puhuttavan ajatuksen.

Fels toivoo tuoreessa kolumnissaan, että NHL:n parhaalle maalintekijälle jaettava Maurice ”Rocket” Richard -palkinto nimettäisiin jatkossa Aleksandr Ovetshkinin mukaan.

Fels perustelee tätä, varmasti paljon porua aiheuttavaa väitettä, sillä, että Ovetshkin on voittanut NHL:n historiassa useammin sarjan parhaan maalintekijän tittelin. Washington Capitalsin supertähti on napannut kyseisen tittelin nimiinsä täysin ylivoimaiset yhdeksän kertaa.

– Nimetkää Maurice ”Rocket” Richard -palkinto Ovetshkinin mukaan kunnioituksena hänelle. Kukaan ei tule koskaan pääsemään Ovetshkinin lähelle tässä tilastossa. Wayne Gretzky ja Maurice Richard itse voittivat kyseisen palkinnon vain viidesti. Mario Lemieux teki sen kolmesti. Vain Phil Esposito on päässyt kuudella maalipörssin voitolla edes hieman lähemmäksi Ovetshkinia, Fels kirjoitti.

Venäläistähti Ovetshkinin palkitsemista tuskin katsottaisiin kovinkaan hyvällä Kanadassa.

– Kun Ovetshkin joskus lopettaa uransa, niin hänen mukaansa tulisi nimetä parhaan maalintekijän palkinto. Tietysti kanadalaisfanit ja kanadalaismedia räjähtäisivät ilotulituksiin, koska NHL-palkinto nimettäisiin venäläispelaajan mukaan. Ovetshkinin ei kuitenkaan tarvitse todistaa olevansa kaikkien aikojen paras maalintekijä NHL:n historiassa, Fels ylisti.