Pelicans on ollut pitkään eräänlainen oman tiensä kulkija Liigassa.

Joukkueen kotihallin seinässä on nähty kuva ilman paitaa olevasta päävalmentajasta moottorisaha käsissään, yksi luotsi on paiskannut vaihtoaitiosta kaiken mahdollisen tavaran jäälle kesken pelin, joukkue on ponnistanut runkosarjassa lähivuosina kolmanneksi – ja rymähtänyt heti seuraavalla kaudella pohjamutiin kuin napsusta. Joukkue on ollut joidenkin mielestä vain sikailuun keskittyvä rupusakki, ja joukkue on menettänyt hurjia nimimiehiä muualle omista kasvateista lähtien – mainittakoon vaikkapa Brad Lambertin, Miska Siikosen ja Emil Larmin nimet.

Ja sitten se on joukkue, joka osaa toisaalta sen toisenkin puolen – eli olla tekemättä yhtään mitään.

Pelicans eli aiemmin keväällä totaalista hiljaiseloa. Se oli Ässien kanssa pisimpään kaikista liigaseuroista hiljaa pelaajakauppojen suhteen viime kauden päättymisen jälkeen. Osa ehti jo sosiaalisessa mediassa ihmettelemään, että lähteekö Pelicans uuteen kauteen sillä samalla, suhteellisen sekavalla seurakunnalla, jolla se pelasi viime kauden viimeiset ja merkityksettömät pelit loppuun.

Joukkueen viestintää ja toimistoa mollattiin monessa eri paikassa: ”Ei kuulu, ei näy. Kaikki pelaajat myytiin aiemmin talvella, mutta ketään ei näemmä hankinta tilalle”.

Kunnes alkoi tapahtumaan. Ensiksi viestintä tiedotti, että leiriin tulevat paluumuuttajat Joonas Jalvanti ja Miika Roine sekä pari uutta kasvoa. Ihan hyviä tekijöitä Liigaan – peruspakki, joka pystyy pinnoihin sekä Liigassa kipparinakin toiminut, jokaisen roolin taitava hyökkääjä.

Ja sitten tuli Iikka Kangasniemi. Sopimus julkaistiin vapun alla nostamaan juhlapyhien kiimaa – paluumuuttaja teki ja tekee sitä taatusti. Pienikokoinen polkukone oli jo aiemmin yksi Pelicans-fanien keskuudessa eniten pidetyistä pelaajista.

Sen jälkeen tärähti urakalla. Jos paluumuuttajat saivat isossa kuvassa vielä sellaisen ”no joo, ihan jees” -fiiliksen, niin seuraavat nimet mullistivat koko Lahen kiekkoväen. Toukokuussa Pelicans tiedotti hankkineensa maalilleen MM-kisakävijä Patrik Bartosakin ja hyökkäykseen niin ikään tsekkiläisen maajoukkuemies Rudolf Cervenyn.

Etenkin AHL:ssä on pelannut Bartosak on sen luokan hankinta, että nyt voisi taas puhua eräänlaisesta omaa tietä kulkevasta Pelicansista. Haku tuli julki jotenkin niin pelicansmaiseen aikaan kuin vain voi tulla. Pitkään keväällä, ja vielä viime kauden puolella näytti siltä, ettei seuralla ja joukkueella ole minkään valtakunnan suuntaa – turpaan tuli joukkueelle kaukalossa vastustajilta ja somessa seuran viestinnälle faneilta.

Jos ja todennäköisesti kun keväällä todistettu totaalinen riehuminen pelaajakaupoilla, eli avainpelaajien lähtemiset – pois lähtivät esimerkiksi Juhamatti Aaltonen, Jesse Mankinen, Aleksi Mustonen, Miihkali Teppo, Jesse Ylönen ja Topi Jaakola – olivat ennakointia vain parempaa huomista varten, niin siinä joukkue onnistui kyllä täydellisesti. Ei yksikään muu joukkue pistänyt tuulemaan niin rajusti kuin Pelicans – tuo oman tiensä kulkija.

Suomen Chicagossa tuuli tuolloin ja niin on tuullut viime aikoinakin. Jonkun Bartosakin tai Jalvannin paluut Lahteen kertovat Pelicansista kuitenkin oikeasti paljon. Potentiaalia on seura- ja yksilötasolla, mutta toisaalta samanlaisia päiviä ei Pelicansissa paljoa tuskin tarvitse todistaa.

Melkoisen tyylikkäästi hankinnat myös vuodettiin someen. Siellä rapaa niskaan saanut Pelicansin viestintäosasto toimi jälkeenpäin ajateltuna juuri niin oikein kuin vain voi. Muut olivat jo tiedottaneet hankinnoista, ja Pelicans iski silloin, kun muut olivat vaiti – ja tyylillä iskikin: Ei kaikkia pelaajia kerrallaan, vaan vähän hajanaisesti.

Nyt somessa on ollut nähtävillä sitä, että Lahessa fanit odottavat jo ensi syksyä kiivaasti. Kiitos tästä kuuluu oman tietä kulkevan Pelicansin pelaajakaupoille ja samalla viestinnän pelisilmälle.

Maanantaimieli on maanantaisin ilmestyvä Miska Miettisen mielipidetekstien juttusarja puhuttavista puheenaiheista.

LUE TOUKOKUUN 1. MAANANTAIMIELI:
Maanantaimieli: Piskuinen liigalauma jysäytti mielenkiintoisella tavalla – Suomeen palaava mysteerihyökkääjä voi olla kauden kovimpia vahvistuksia