Koronaepidemia on pakottanut NHL:n harkitsemaan useita poikkeussääntöjä kauden läpiviemiseksi.

Yksi näistä on vuotuinen varaustilaisuus, joka pidetään todennäköisesti ennen kuin keskeytyksissä oleva kausi jatkuu – jos jatkuu. Tässä skenaariossa NHL todennäköisesti sallisi draftin yhteydessä tapahtuvan kaupankäynnin varausvuoroista, prospekteista sekä pelaajista, jotka eivät pelaa parhaillaan NHL:ssä, mutta joiden NHL-oikeudet ovat jonkin seuran hallussa.

Yllä mainittu järjestely poikkeaisi normaalista draft-tilanteesta siten, että NHL:ssä pelaavien, sopimuksen alaisten pelaajien kaupittelu ei olisi varaustilaisuudessa mahdollista johtuen kesken olevasta kaudesta ja siirtotakarajan umpeutumisesta.

Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staples uskookin useiden nuorten pelaajien, kuten Jesse Puljujärven, arvon NHL-markkinoilla nousevan huomattavasti siinä tapauksessa, että varaustilaisuus järjestettäisiin kesken kauden.

Staplesin arvion mukaan Puljujärven arvo draftin kauppanappulana nousisi kohisten ennen kaikkea niiden seurojen silmissä, jotka etsivät ensi kaudeksi kakkos- tai kolmosketjun laitahyökkääjiä. Varsinkin useita varausvuoroja kesän draftissa omistavat seurat, kuten Ottawa Senators ja Montreal Canadiens saattaisivat harkita ”Puljun” hankkimista vaihdossa varausoikeuksiin.