Pohjois-Amerikassa syksystä 2013 lähtien pelanneen suomalaishyökkääjä Markus Granlundin tulevan kauden osoitteeksi on venäläismediassa huhuttu KHL-seura Salavat Julajev Ufaa.

27-vuotiaan Granlundin NHL-sopimus Edmonton Oilersin kanssa umpeutuu parhaillaan keskeytettynä olevaan kauteen.

Normaalitilanteessa kontrahti päättyisi heinäkuun alkuun, mutta koronaviruspandemian myötä nyt käsillä olevasta kaudesta on tulossa poikkeava.

Oilers on mukana NHL:n julkistamassa 24 joukkueen pudotuspeliformaatissa ja sen on tarkoitus kohdata avauskierroksella Chicago Blackhawks.

Otteluiden alkamisajankohdasta ei ole vielä tietoa, mutta edmontonilaisseuran edetessä jatkopeleissä vielä pidemmälle, saattaisi Granlundin siirtyminen Venäjälle vähintäänkin viivästyä, sillä KHL-kauden on määrä alkaa normaalisti syyskuun alussa.

Oilersia seuraavan The Athletic-lehden toimittajan Daniel Nugent-Bowmanin mukaan ennen maaliskuun alussa tullutta NHL-kauden keskeytystä farmiliiga AHL:n puolella pelannut Granlund on käskyn käydessä valmiina liittymään edmontonilaisseuran vahvuuteen.

Laituri summasi NHL:n runkosarjassa 34 ottelussa 4 (3+1) tehopistettä. AHL:n puolella 20 ottelun saldo oli 6+9=15.

Daniel Nugent-Bowman

@DNBsports
There was a report out of Russia earlier this month that Markus Granlund has signed with KHL Ufa for next season. Regardless of any contract, I’m told he’ll join the Oilers’ 2019-20 postseason roster if he’s asked to do so.