Kariutuuko MM-kultaleijonan unelmasiirto KHL:ään? Sveitsiläisseura vaatii hurjaa korvausta

© Kuva: Getty Images

Sveitsiläistä SCL Tigersia päättyneellä kaudella edustaneen Harri Pesosen tuoreen KHL-siirron ylle on ilmaantunut tummia pilviä.

Venäläinen Championat-sivusto uutisoi perjantaina, että MM-kultaleijonan vanha seura vaatii Metallurg Magnitogorskilta peräti 30 miljoonan ruplan, eli lähes 380 000 euron siirtokorvausta hyökkääjän loikasta ruplaliigaan.

Sveitsiläinen kiekkotoimittaja Klaus Zaugg kertoo summan määräytyvän pelaajan nykyisen palkan mukaan. Mikäli Magnitogorsk ei ole valmis maksamaan kyseistä siirtosummaa, saattaa suomalaishyökkääjän siirto huomattavasti parempaa palkkaa maksavan venäläisseuran riveihin kariutua.

Pesonen on edustanut SCL Tigersia kahden kauden ajan. Päättyneellä kaudella 48 pelissä tehot 18+24=44 Sveitsin NLA-sarjassa takonut 31-vuotias laitahyökkääjä tienaisi tuoreesta KHL-sopimuksestaan sveitsiläisen Watsonin mukaan peräti 850 000 euroa kaudessa. Tämä kolminkertaistaisi hyökkääjän Sveitsistä kuittaaman vuosipalkan.