Helsingin Jokerit on solminut yksivuotisen sopimuksen viime kaudella KHL-seura Torpedo Nizhni Novgorodin maalilla torjuneen Anders Lindbäckin kanssa, seura kertoo nettisivuillaan.

– Lindbäckin nimi on ollut esillä useampana vuotena, kun olemme kartoittaneet maalivahteja Jokereihin. Olemme seuranneet häntä pitkään ja on hienoa saada hänet vihdoin riveihimme. Hän on isokokoinen mutta silti hyvin liikkuva maalivahti, joka pelasi hyvän viime kauden KHL:ssä, Jokereiden GM Jari Kurri kommentoi seuran tiedotteessa.

Lindbäck, 32, pelasi Torpedon maalilla viime kaudella 36 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 92,3 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,39.

MM-pronssiakin urallaan Ruotsin paidassa voittanut Lindbäck pelasi toissa kauden Sveitsin liigan Davosissa ja esiintyi sitä ennen kahdeksalla kaudella Pohjois-Amerikassa. NHL:ssä hänen seuransa olivat Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Buffalo Sabres ja Arizona Coyotes. Pelejä liigassa kertyi kaikkiaan 130.

LUE MYÖS: Näkökulma: Anders Lindbäck on Antti Niemi 2.0 – tähän Jokerit-fanit tulevat erityisesti raivostumaan

LUE MYÖS: MM-kultasankari ”Mörkö” Anttilalle täystyrmäys – NHL-toimittaja haukkui lyttyyn: ”Ei yhtäkään perille mennyttä syöttöä!”