Legendaarisen Esa Tikkasen ohessa kenties historian tunnetuin suomalainen NHL-agitaattori Jarkko Ruutu vieraili Kimanttia-podcastissa muistelemassa uransa värikkäitä vaiheita.

Stanley Cupin finaaleja keväällä 2008 Pittsburgh Penguinsin paidassa häviämässä ollut ex-hyökkääjä vaihtoi seuraavaksi kaudeksi Ottawa Senatorsin riveihin. Penguins kuittasi kyseisen kauden päätteeksi revanssin Detroit Red Wingsistä napaten Stanley Cupin. Ruutun jatko seurassa tuolle kaudelle oli lähellä.

– Olisin voinut jatkaa. Ratkaisu oli tosi vaikea. Mulla oli parin vuoden lappu pöydällä. Suurin syy oli varmaan se, että olin vähän epävarma siitä mitä oli tapahtunut. Oli vähän vaikeuksia koutsin kanssa ja toisaalta muista seuroista painettiin aika kovaa päälle. Moni muukin lähti siitä joukkueesta, Ruutu muistelee sittemmin mestaruuskaudella potkut saaneen päävalmentaja Michel Therienin vaikutusta ratkaisuun.

– Mun mielestä se 2008 jengi oli pelaajalaadultaan parempi joukkue. Toisaalta johtavat pelaajat oli vuoden vanhempia ja kokeneempia, siinä se ero tuli, Ruutu vertaili Penguinsin kahden peräkkäisen kauden rostereita.

Voit kuunnella Ruutun vierailun kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Saku Koivu muistelee varausvuottaan – oli päätymässä toiseen NHL-seuraan: ”Sieltä ilmoitettiin, että ottavat 1. kierroksella…”