Hurja skenaario tiskiin: Suomalainen nousemassa suoraan AHL:stä NHL:n playoffeihin ykkösvahdiksi?

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildilla saatetaan nähdä NHL:n mahdollisissa jatkopeleissä ensimmäinen suomalainen ykkösvahti sitten Niklas Bäckströmin.

The Athletic -lehden Wildin sisäpiiritoimittajan Michael Russon mukaan Wild harkitsee tosissaan Kaapo Kähkösen nostamista aloittavaksi maalivahdiksi Vancouver Canucksia vastaan pelattaviin pudotuspeleihin.

– Wild voi halutessaan ylentää AHL:n voitto- ja nollapelitilastoa johtaneen Kähkösen ykkösvahdiksi NHL:ään. Kähkönen valittiin juuri äskettäin myös AHL:n kauden parhaaksi maalivahdiksi. Wild saattaisi tarjota Kähköselle näytönpaikan, jolla hän voisi todistaa olevansa valmis ”isojen poikien” mukaan kaudella 2021-22, Russo avasi.

Russon mukaan NHL-seurojen annetaan ottaa mahdollisiin jatkopeleihin 28 kenttäpelaajaa sekä rajaton määrä maalivahteja. Tämän antaisi Wildille jo teoreettisen mahdollisuuden nostaa Kähkösen kolmanneksi maalivahdiksi Alex Stalockin ja Devan Dubnykin kanssa.