Winnipeg Jets purki äskettäin tähtipuolustaja Dustin Byfuglienin sopimuksen, minkä myötä konkari olisi vapaata riistaa NHL:n kesän UFA-markkinoilla.

Vaikka puolustajajärkäleen NHL-uran jatkumisesta ei ole minkäänlaisia takeita, ainakin Pohjois-Amerikan mediat ottavat kaiken irti siirtospekulaatioista miehen ympärillä.

Sportsnetin Chris Johnston muiden muassa kirjoittaa ”jopa 20 NHL-seuran olevan puolustajan kintereillä” siinä tapauksessa, että 35-vuotias yhdysvaltalainen päättäisi jatkaa uraansa.

Saman mediatalon Rory Boylen nostaa Byfuglienin todennäköisimmiksi seuravaihtoehdoiksi Florida Panthersin, Toronto Maple Leafsin sekä Minnesota Wildin. Boylen muistuttaa Byfuglienin olevan kotoisin Minnesotasta. Toisaalta miehellä on hyvät välit myös nykyisen Panthers-luotsi Joel Quennevillen kanssa.

Ylivoimaisesti todennäköisin vaihtoehto lienee kuitenkin se, että koko kuluneen kauden pelaamatta olleen Big Buffyn ura on ollut ohi jo viime keväästä saakka. Toisaalta huhut vellovat villeinä varmasti niin kauan, ennen kuin Byfuglien ilmoittaa virallisesti uransa päättämisestä.