HPK:n tulevan kauden puolustuksen yksi mielenkiintoisimmista nimistä on peräti 200-senttinen Eemeli Räsänen (arkistokuvassa).

21-vuotiaan pakin 1+1-vuotinen sopimus julkaistiin maaliskuun lopulla ja nuoresta iästään huolimatta jo paljon urallaan nähnyt Räsänen pääsee sen myötä debytoimaan myös kotimaisessa Liigassa.

Joensuulaislähtöinen Räsänen jätti kotiseutunsa jo 16-vuotiaana siirryttyään Poriin ja Ässien junioreissa vietetyn vuoden jälkeen matka vei kahdeksi kaudeksi Kanadan junioriliiga OHL:n Kingston Frontenacsin riveihin.

Syksyllä 2018 vuorossa oli siirtyminen miesten peleihin ja Jokereiden KHL-organisaatioon. Heti ensimmäisen Jokerit-kauden aikana Räsänen kuitenkin loukkaantui ja kuntoutuminen pilasi suuren osan sesonkia eikä paluu kaukaloon ollut helppoa.

– Aika vaikeat kaksi kautta on nyt takana. Ensimmäinen kausi lähti hyvin käyntiin, mutta sitten tuli paha viiden kuukauden pituinen loukkaantuminen. Kerkesin sen vajaan kuukauden pelata ennen playoffseja ja välillä pääsin pelaamaan, välillä en. Lähdin vielä kauden jälkeen Torontoon AHL-joukkueeseen pelaamaan ja treenaamaan hyvin. Oli tärkeää päättää haastava kausi hyvissä olosuhteissa ja hyvällä mielellä, Räsänen toteaa HPK:n nettisivulla ja jatkaa:

– Toinen vuosi oli tosi vaikea, Jokereilla oli älyttömän kova pakisto ja oli vaikea ottaa pelipaikkaa.

Tuleva kausi on Räsäselle uran kannalta erittäin tärkeä. Puolustaja on Toronto Maple Leafsin vuoden 2017 NHL-draftin toisen kierroksen varaus, mutta toistaiseksi näytöt miesten peleistä ovat melko ohuet.

– Se vaikuttaa, että en ole päässyt pelaamaan. On aika vaikea näyttää taitojaan, jos ei pääse pelaamaan. Ei ole peliaikaa eikä pelituntumaa, se on kiperä tilanne tässä iässä olevalle pelaajalle, Räsänen toteaa.

Hämeenlinna on ollut monille pelaajille tärkeä askel uralla eteenpäin ja siihen Räsänenkin luottaa.

– HPK:ssa on entuudestaan tuttuja pelaajia ja olen nähnyt, kuinka he ovat menneet eteenpäin pelaajina nimenomaan HPK:ssa. Olen puhunut heidän kanssaan oheisharjoittelusta ja oli aika selkeää heti, kun HPK osoitti kiinnostusta, että haluan Hämeenlinnaan. Pitkään ei tarvinnut miettiä, Räsänen kertoo.

Järkälepakin omat vahvuudet ovat selvät.

– Lupaan kyllä antaa kaikkeni joka pelissä. Blokkaan vetoja ja taklaan, ainakin semmosta likaista puolta. Kovaa varmasti pelaan ja pitäishän sitä muutama maalikin kauden aikana tehdä, Räsänen toteaa.