Nyt on hämärää! GM pelasi Sebastian Aholla salakavalaa peliä – omistaja ei tiennyt mitään

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä nousi viime kesänä iso haloo, kun Montreal Canadiensin GM Marc Bergevin teki harvinaisen offer sheetin Carolina Hurricanesin suomalaistähdelle Sebastian Aholle.

NHL:ssä yli 30 vuotta eri seurojen GM:nä, presidenttinä ja muissa johtotehtävissä toiminut kiekkoikoni Brian Burke on tarjonnut kiintoisan väitteen Ahon offer sheetin taustoista.

Burke väittää, että Hurricanesin GM Don Waddell olisi pelannut hämärää peliä seuran omistajan Tom Dundonin selän takana.

– Mitä Ahon offer sheetiin tulee, niin voin kertoa aivan tarkkaan mitä siinä tapahtui. Hurricanesin omistaja oli paljastanut Waddellille, että he eivät varmasti aio allekirjoittaa Ahon jatkosopimusta, jos se sisältää sopimusbonuksen. Tähän tietoon perustuen, Waddell meni sitten Bergevinin puheille ja kertoi hänelle kaiken. Bergevin ja Ahon pelaaja-agentti kävivät sitten yhdessä läpi vaihtoehtoja, joihin omistaja oli kieltäynyt suostuvansa. Lopullinen summa valittiin millintarkasti. Tarjouksesta tehtiin halvin mahdollinen, josta Canadiens uskoi Hurricanesin omistajan kieltäytyvän. Arvio tähän tarjoukseen tehtiin pelkästään omistajan Waddellille sanomien asioiden perusteella, Burke kertoi Sportsnet 590 -radiokanavalla.

Canadiensin tekemä offer sheet -tarjous oli viisivuotinen ja takasi Aholle 8,454 miljoonan dollarin vuosipalkan. Hurricanes tarttui kuitenkin lyhyen harkinnan jälkeen tarjoukseen, ja suostui maksamaan Aholle sopimuksen sisältämän 11,3 miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksen.

– Canadiens ajatteli tekevänsä sen todella järkevästi. Se oli oikeastaan Bergiviniltä todella viisasta toimintaa GM:nä, mutta se osui omaan nilkkaan, koska omistaja muutti mieltään. Se oli omistajan puolesta aivan oikea ratkaisu, Burke taustoitti.

LUE MYÖS: IS: Jukka Jalonen paljasti: tämä liigapelaaja pärjäisi NHL:ssä – kyseessä ei ole Jesse Puljujärvi


PELAA ENGLANNIN KOTIVOITTOA SKOTLANNISTA KERTOIMELLA 30.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Englannin voitolle Skotlannista korotetulla kertoimella 30.00
3. Jos Englanti voittaa saat 30€ (+ensitalletuksesi tuplataan)