IS: Jukka Jalonen paljasti: tämä liigapelaaja pärjäisi NHL:ssä – kyseessä ei ole Jesse Puljujärvi

© Kuva: Leijonat.fi

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Liigassa pelasi kuluneella kaudella vain yksi suomalaispelaaja, joka pärjäisi varmuudella myös NHL:ssä.

Jalonen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että kyseinen pelaaja on Kärppien Juho Lammikko, jolta löytyy jo entuudestaan NHL-kokemusta.

– Dallasissa meiltä kysyttiin, keitä pelaajia SM-liigassa on. Sanoin, että mielestäni varmin NHL-pelaaja, sellainen jonka ottaisin joukkueeseeni ja tietäisin pärjäävän NHL:ssä, on Juho Lammikko. Hänet ottaisin heti, Jalonen kertoi IS:lle.

– Lammikko pystyy pelaamaan NHL:ssä ainakin nelosketjussa keskellä tai laidassa, jopa kolmosketjussa keskellä tai laidassa. Hän pystyy pelaamaan kahteen suuntaan, on tarpeeksi iso ja liikkuu hyvin. Hän on hyvä, urheilullinen jätkä.

Liigassa oli kuluneella kaudella myös monia muita kovia suomalalaisnimiä, jotka voidaan nähdä tulevaisuudessa NHL-jäillä, mutta kaikkien kohdalla aika ei ole ainakaan vielä kypsä. Myöskään Jesse Puljujärven kohdalla NHL ei liene ainakaan ensi kauden asia.

– En ole ”Puljusta” oikein varma. Jos olisin pudotuspeleihin tähtäävän NHL-seuran päävalmentaja ja saisin päättää, niin en ottaisi Puljua kahteen ensimmäiseen ketjuun, Jalonen sanoi.

– Jos Pulju olisi vähän erityyppinen pelaaja, hän voisi ottaa nyt kolmos- tai nelosketjun roolin NHL:ssä. Jos hän pystyisi pelaamaan alivoimaa hyvin, niin kuka nyt ei ottaisi omaan joukkueeseensa noin hyvin liikkuvaa ja atleettista jätkää, joka pystyy tekemään maaleja silloin tällöin, Jalonen kehui.

LUE MYÖS: Kova ryöstö! Lehti: HIFK:n tähtihyökkääjän ensi kauden osoite selvillä