Leijonahyökkääjä ja Liigan tähtisentteri Kärppiin – ”Haluan itsekin onnistua ja ottaa ison roolin”

© Kuva: Juha Tamminen

Kärpät tiedotti kotisivuillaan, että joukkue on tehnyt sopimukset Aleksi Mustosen ja Cody Kunykin kanssa. Leijonahyökkääjä Mustosen pahvi kantaa kevääseen 2022, Kunykin lappu on vuoden pituinen.

– Kun tuli tieto, että on sauma päästä Kärppiin, ja siellä on kiinnostusta, niin aika nopeasti siihen tartuin. Odotan kyllä, että seura menestyy. Joka vuosi siellä on kova jengi kasassa, päättyneellä kaudella Liigassa Pelicansia ja Ruotsissa Färjestadia edustanut Mustonen kertoi.

A-maajoukkueeseen kaudella 2018-19 murtautunut alle 20-vuotiaiden maailmanmestari iski Pelicansissa 45 ottelussa tehot 9+17=26 (-17), Ruotsin SHL:ssä saldo oli 13 pelissä 1+6=7 (-1).

– Kova halu on voittaa ja menestyä joukkueena. Haluan itsekin onnistua ja ottaa ison roolin joukkueessa sekä päästä maajoukkueeseen ihan vakiopelaajaksi. Kärpät saa minusta kovasti töitä tekevän, luisteluvoimaisen ja voitontahtoisen hyökkääjän.

Liigassa neljännen kauden aloittava ja aiemmin SaiPaa sekä HPK:ta edustanut sentteri Kunyk latoi kesken loppuneella sesongilla 59 ottelussa tehot 10+39=49 (+16).

– Tiedän, että Kärpillä on joka vuosi mahdollisuus taistella mestaruudesta. Kun sopimusta tarjottiin, sitä ei tarvinnut miettiä kahdesti. Tiesin, että haluan olla osa tätä organisaatiota, peliä tekevä ja jokaisessa tilanteessa peliin pystyvä Kunyk sanoi.