Ex-NHL-pomo paljastaa: superlupauksen draft-haastattelusta tuli täysi fiasko – ”Hän vain retkotti tuolissaan…”

© Kuva: Getty Images

NHL:n legendaarisimpiin seurapomoihin lukeutuva Brian Burke muisteli Spittin’ Chiclets -podcastin vieraana uransa aikaisia draft-haastatteluja.

Kuten aiemmin uutisoimme, useamman NHL-seuran GM:n paikalla urallaan vaikuttanut Burke nosti Nail Jakupovin uransa surkeimmaksi haastateltavaksi. Sitä venäläisen ura oli myös pelaajana, sillä koko varaustilaisuuden ykkösenä kesällä 2012 napattua Jakupovia pidetään yhtenä koko NHL-historian surkeimmista ykkkösvarauksista.

Toinen Burken mieleen jääneistä haastateltavista oli itävaltalainen Thomas Vanek, jota silloinen Vancouver Canucksin GM seurueineen haastatteli kesän 2003 varaustilaisuuden alla.

– Vanek sanoi, että miksi hän edes on täällä, sillä hän ei tule olemaan enää vapaa meidän varausvuorollamme. Hän vaikutti kyllästyneeltä ja vain retkotti tuolissaan, Burke muistelee ja kertoo komentaneensa nuorta lupausta:

– Poika, nouse ylös ja vastaa kysymyksiimme. Jos tiedät jotain minusta, niin nousen varausvuoroissa sellaisten pelaajien vuoksi, joista pidän. Juuri tällä hetkellä en pidä sinusta, Burke oli tuhahtanut viitaten Sedinin kaksosten hankintaan muutamaa vuotta aiemmin.

Vanekin varasi lopulta 1. kierroksen viidennellä vuorolla Buffalo Sabres. Burken tuolloin edustama Canucks nappasi omalla 23. vuorollaan niin ikään komean NHL-uran sittemmin tehneen Ryan Keslerin.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Ex-NHL-pomo muistelee historian surkeinta ykkösvarausta: ”Melkein tappeli kykyjenetsijämme kanssa draft-haastattelussa!”