ECHL-pelaajat jäivät tyhjän päälle kauden päätyttyä – saavat viimein apua

© Kuva: Getty Images

ECHL-kausi keskeytettiin koronaviruksen samaan tapaan kuin kaikki muutkin maailman suurimmista kiekkoliigoista. Sarja erosi kuitenkin muista siten, että ECHL-joukkueet eivät ole velvollisia maksamaan pelaajiensa palkkoja loppukauden osalta.

Runkosarjan osalta pelaajilta jäi kolme palkkashekkiä saamatta. Pudotuspelien tulotkin olivat monen kestomenestyjäjoukkueen pelaajistossa jo budjetoitu omaan talouteen.

Nyt pelaajien avuksi on viimein perustettu ECHL-avustusrahasto. Kiekkoilijoiden ammattijärjestö aloitti rahaston 200 000 dollarin potilla. Yritysmaailmasta lahjoituksia on tullut jo 10 000 dollarin edestä. ECHL itse kerää pelaajilleen rahaa huutokaupoilla.

ECHL:ssä pelaa vakituisesti vain yksi suomalainen. 27-vuotias Patrik Parkkonen siirtyi Wichita Thunderin takalinjoille täksi kaudeksi. Puolustaja on nakuttanut 56 ottelussa tehot 8+37=45.