KHL:n toiminta on ihmetyttänyt jääkiekkopiireissä. Sarja yritti rimpuilla pudotuspeleissään eteenpäin, vaikka Jokerit ja kazakstanilainen Barys Nur-Sultan vetäytyivät niistä koronaviruksen takia. Mukana on kuusi joukkuetta, jotka ohjeistettiin ensiksi viikon tauolle.

Sittemmin Venäjän urheiluministeriö pisti puuhalle pidemmän stopin. Sarja jatkuu, jos jatkuu, ensi kuun puolella.

Venäjän valtamedia TASS vahvisti äskettäin, että SKA meni ehdottamaan Jokereille pudotuspelisarjan pelaamista kokonaan Pietarissa. Suomessa kiellettiin viime viikolla hallituksen päätöksellä yli 500 ihmisten tapahtumat, joten Helsingissä ottelut olisivat toteutuessaan pelattu tyhjille katsomoille.

– Tiesimme linjauksen. Ehdotimme pelien läpiviemistä rajoitukset huomioiden ja täällä. Jokerit ei ottanut tarjousta vastaan, vaan toivotti meille hyvää jatkoa, SKA:n pamppu Aleksandr Medvedev paljasti.

Entinen Venäjän maajoukkueen päävalmentaja ja KHL:n kokenein luotsi, Dynamo Moskovan vastuuvalmentaja Vladimir Krikunov suositteli Jokerien potkimista ulos KHL:stä tempun seurauksena.

– Hänellä on mielipiteensä, mutta suomalainen yhteiskunta toimii toisin, SKA:n maalivahtivalmentaja Marko Torenius hymähtää STT:lle (oheinen linkki vie Keskisuomalaisen julkaisuun).

Jokerien vetäytymisen päätös oli pelaajien ja muiden seuraan kuuluvien yhteinen. Kaikkialla ei puhalleta yhteen hiileen.

– Täällä ei mielipiteitä paljon kysellä. Ei kuulu tähän liigaan, suomalaisvalmentajan lyhyt diagnoosi kuuluu.

Arki on nyt erilaista Venäjälläkin.

– Kulutetaan aikaa, treenataan, valmistaudutaan otteluihin ja ollaan kotona. Joukkue on kyllä kunnossa.

Joukkueet välttävät leirikeskusta, ja pelaajat asuvat kotonaan. Se on Toreniuksen mukaan outo tilanne, joka mietityttää.

– Mutta minkäs teet. Jätkät käyvät vain hallilla ja ovat kotioloissa. Kaikki muu ylimääräinen on jätetty pois.