Toimitus nimesi Liiga-kauden tähdistökentällisen – kirkkaimmat tähdet vaihtamassa maisemaa

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga-kaudella 2019-2020 ei ehditty pelaamaan pudotuspelejä, sillä kausi keskeytettiin ennen runkosarjan viimeistä kierrosta.

SuomiKiekko on listannut viime päivien aikana Liigan runkosarjan suurimpia onnistujia ja epäonnistujia. Tällä kertaa vuorossa on toimituksen nimeämä tähdistökentällinen.

Kaikille pelipaikoille oli kovasti tunkua, eivätkä valinnat olleet helppoja. Kentällisestä peräti neljä on ulkomaalaisia. Osa kyseisistä pelaajista vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa.

Maalivahti: Lukas Dostal, Ilves

Vasta 19-vuotias tshekkimaalivahti oli kuluneella kaudella odotetun vahva. Dostal esiintyi 43 ottelussa torjuntaprosentilla 92,76. Nollapeliin hän venyi kolmesti. Tulevaisuuden NHL-maalivahti antoi huipputorjunnoillaan Ilvekselle illasta toiseen mahdollisuuden voittoon. Tavoittelee ensi kaudeksi pelipaikkaa Pohjois-Amerikasta.

Puolustaja: Matthew Caito, KooKoo

26-vuotias yhdysvaltalainen oli KooKoolta timanttinen löyty. Caito voitti puolustajien pistepörssin tehopistein 8+35=43. Taitavan puolustajan pelaamista oli ilo katsella. Toivottavasti jatkaisi Liigassa. Sopimus katkolla.

Puolustaja: Jakub Krejcik, Kärpät

Liigan runkosarjan voittajan tähtipuolustaja. Summasi 44 ottelussa komeat 30 tehopistettä. Saapui oululaisseuraan isoin odotuksin ja lunasti ne. Esiintyi myös kolmessa EHT-turnauksessa. Pärjäisi heittämällä kovemmissakin sarjoissa.

Jakub Krejcikille löytyisi ottajiia kovemmista sarjoista. Kuva: Juha Tamminen

Vasen laitahyökkääjä: Teemu Turunen, HIFK

Loukkaantumiset varjostivat Turusen kautta, mutta siitäkin huolimatta hän oli HIFK:n tehokkain pelaaja. 43 ottelussa tähtihyökkääjä summasi 51 (20+31) tehopistettä. Ensi kaudeksi tie vie ulkomaille. Ottajia riittää monestakin eri suunnasta.

Keskushyökkääjä: Justin Danforth, Lukko

Liigan paras pelaaja marssi pistepörssin voittoon saalistamalla 56 ottelussa peräti 60 (27+33) tehopistettä. 27-vuotias kanadalainen oli välillä täysin pitelemätön. Tämän tason pelaajia ei nähdä joka vuosi Suomessa. Raumalla tulee Danforthia ikävä, sillä keskushyökkääjä suuntaa kovempiin ympyröihin.

Oikea laitahyökkääjä: Julius Nättinen, JYP

Liigan maalipörssin ylivoimainen ykkönen tykitti 54 ottelussa peräti 33 maalia, vaikka kauteen mahtui yksi pitkä ja kuiva jakso. Oli pitkään kiinni myös pistepörssin voitossa. 23-vuotias Nättinen saatetaan kutsua NHL-leirille. Ottanut suuria kehitysaskelia edellisen Pohjois-Amerikan reissunsa jälkeen.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️