Liigan runkosarjan viimeisten pelin pelaaminen tyhjille katsomoille on erityisen sääli kolmea suurta mietiettäessä. SaiPan ikonihyökkääjä Ville Koho, erotuomariuransa lopettava Jari Levonen ja Pelicansista eläköityvä ja jutun arkistokuvassa oleva huoltaja Reijo Loukiainen, 73, eivät ikävä kyllä saa ansaitsemiaan juhlia ainakaan nyt heti.

Runkosarjaan jäävä ja lauantaina kautensa päättävä Pelicans tiedotti kotisivuillaan, että Loukaista juhlitaan ensi syksynä uuden kauden korvalla. Konkari toimi lahtelaisjoukkueessa virassaan kunnioitettavat 22 vuotta. Torstain SaiPa-peli oli Loukiaiselle uran viimeinen kotona.

– 22 vuotta Pelicansin organisaatiossa takana ja viimeinen kotipeli. On tässä tullut mietittyä asioita. On ollut pitkä ura ja ollut valtavan hienoa olla Pelicansin organisaatiossa. Tämän jälkeenkin sydän sykkii edelleen Pelsulle, ja tulen jatkossakin katsomaan pelejä hallilla, Loukiainen tunteilee tiedotteessa.

Hän kertoo, ettei vaihtaisi päivääkään pois. Huoltajan aika on ollut hienoa ja iso sisältö elämään. Mies teki lopettamispäätöksen pari kuukautta sitten.

– Hienoja ihmissuhteita, eri valmentajia ja paljon pelaajia, puhumattakaan kaikesta muusta, mitä vuosikymmenien aikana on tapahtunut. 30 vuotta on tullut tätä hallielämää nähtyä eri perspektiiveistä. Voin siirtyä hyvillä mielin katsomon puolelle ja eläkepäiville.

– Jos sanoisin, että on helppo jäädä pois, niin puhuisin ohi suuni. Varmasti tulee hetkiä, kun täytyy tulla taas hallille haistelemaan hienhajua ja tapaamaan tuttuja. Kyllä tämä jääkiekkoyhteisö on sellainen yhteisö – puhumattakaan tästä Pelicans-perheestä – että ei tätä voi sellainen käsittää, joka ei tiedä, tunne ja aisti tätä.

Loukiaisen uran huippuhetki on vuoden 2012 sensaatiomainen liigahopea.

– Se oli kyllä ainutlaatuinen. Tässä nähdään, että mitalin saaminen on todella kiven takana. Se on nähty monessa muussakin joukkueessa, että mikään ei ole itsestäänselvää, vaikka kauteen lähdettäessä mitali on aina tavoitteena. Se on kovan työn takana.

LUE MYÖS:
Tuomarilegenda Jari Levosen ura päättyi erikoisella tavalla – Ässiltä upea lupaus tulevasta, pelaajilta sataa ylistystä