SaiPan liigakaudessa ei montaa hyvää asiaa ollut. Joukkue olisi jäänyt pudotuspeleistä ulos, ja fanit antoivat päävalmentaja Tero Lehterälle kaikkea muuta kuin tukensa. Toisaalta vaikea kausi osanaan tarjosi saumoja nuorille tulevaisuuden nimille.

Yksi heistä oli Veikko Loimaranta. Pelaaja, joka on varttunut Helsingissä pelaten suurimman osan elämästään Jokerien junioreissa. Mennyt kausi oli hyökkääjälle ensimmäinen Uudenmaan rajojen ulkopuolella.

– Kyllä se oli iso juttu sillee, että ekaa kertaa muutti omillee ja uuteen ympäristöön. Oli mulla kavereita siellä, keitä lähti myös, Loimaranta muistelee muuttoa pois pääkaupunkiseudulta.

Vantaalaislähtöinen hyökkääjä iski SaiPan A-nuorissa 37 ottelussa huikeat pisteet 18+24=42 (+6), liigaporukassa 25 ottelua toivat pinnat 3+1=4 (-4). Lisäksi vyölle kertyi kaksi Mestis-ottelua Lappeenrannan naapuri Imatralla Ketterässä pistein 0+2=2 (0).

Ensimmäisen SaiPa-kauden 19-vuotias sentteri summaa napakan tiiviisti.

[nosto tasoitus=”vasen”]- En ois ehkä oottanut näin paljon. Hyvä fiilis jäi.[/nosto]

– Tosi hyvä. En ois ehkä oottanut näin paljon. Hyvä fiilis jäi, vantaalaislähtöinen pelaaja iloitsee lankojen läpi.

Kuten olettaa saattaa, ei joulukuussa vuonna 2000 syntynyt lupaus ole kokenut sellaista arkea, mikä meillä kaikilla on nyt käsillä.

– Tällä hetkellä treenaan itekseni, lepäilen. Ei todellakaan ole ollut tällaista ennen.

Treenaamisella on nyt parin vuoden päämäärä, sillä Loimaranta kirjoitti 2+1-vuotisen pahvin.

– Hyvät fiilikset tietty. Ainakin kaksi vuotta ollaa SaiPassa. Tietenkin kiva päästä pelaamaan, jos saa itselle hyvän pelipaikan. Haluu näyttää, se on päämäärä.

[nosto tasoitus=”oikea”]- Hyvät fiilikset tietty. Ainakin kaksi vuotta ollaa SaiPassa.[/nosto]

Minkälainen paikka se tulevien kausien kotikaupunki on?

– Ihan kiva. Pienempi ku Helsinki.

Etelä-Karjalan maakuntakeskus Lappeenrannassa asuu noin 73 000 ihmistä. SaiPa tarjosi katsojilleen kauden, joka piti sisällään melkoista myllerrystä.

– Ehkä niistä opittiin tulevaisuutta varten, ensimmäisen liigakauden maalinsa HIFK:ta ja Tapparaa vastaan latonut pelaaja arvelee.

Maaleista kaksi syntyi Tapparaa vastaan 27. helmikuuta, kun Idän Sputnikit hakivat Tampereelta yllätysvoiton luvuin 2-1. Loimaranta kuvailee pelaajaprofiiliaan analyyttisesti.

– Emmä ehkä maalintekijä ole. Yllättävän paljon tuli maaleja siihen verrattuna. Kiekollinen pelaaja olen, tykkään pelaa kiekolla ja hyökätä, talvella yhteensä 21 pömpeliä niitannut pelaaja näkee.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Emmä ehkä maalintekijä ole. Yllättävän paljon tuli maaleja siihen verrattuna.[/nosto]

– Pääsin paremmin paikoille luistelun kautta. Sieltä aukesi, perusasioiden kautta. Koko ajan se jatkui samalla tavalla, SaiPassa ykkössentteriksikin noussut lupaus viittaa maalien saloihin.

Kirvesrintoja vastaan Loimaranta upotti voittomaalin digitaalien näyttäessä Hakametsässä aikaa 59.49. Pelaaja tuuletti tuon Tappara-pelin maalejaan rauhallisesti. Kertovatkohan ne siitä, että maalit yllättivät Loimarannan itsensäkin? Jos hyökkääjä ei niihin esimerkiksi osannut varautua tai muuta?

– Emmä usko, että yllättänyt. Emmä mitenkää ihmeellisesti tuulettele, SaiPassa uransa lopettaneen seuraikoni Ville Kohon syntymäpäivänä Tapparan tylsyttänyt Loimaranta hymähtää.

[nosto tasoitus=”oikea”]- Emmä mitenkää ihmeellisesti tuulettele.[/nosto]

Jos kehityskaari jatkuu samana, tuulettelee A-nuorten SM-liigassa kaikkiaan 117 pelissä pisteet 38+44=82 (-10) tehnyt Loimaranta maalejaan ensi kaudellakin. Mutta mitkä ovat lähitulevaisuuden suunnitelmat?

– No nyt on suunnitelmat auki. Ei tiedä, mitä pystyy tekee. Valmistuin ylioppilaaksi ja kesä menee kaverien kanssa.

Ylioppilaskirjoituksista SaiPa-soturille jäi ilmeisen hyvä fiilis.

– Oon kirjottanut nyt kaikki aineet. En tiedä, miten meni, mutta omasta mielestä ihan ookoo.