Kuten käytännössä joka vuosi, NHL tulee taas nappaamaan parhaat eurooppalaisissa sarjoissa leipänsä tienaavat kiekkotähdet kesän pelaajamarkkinoilta.

Eräs vahvoja näyttöjä NHL:n suuntaan kuluvalla kaudella antaneista euroooppalaispelureista on ZSC Lionsin 23-vuotias keskushyökkääjä Pius Suter. Sveitsiläishyökkääjä on takonut tämän kauden 50 pelissä hurjat tehot 30+23=53.

Sveitsin liigan mestaruudenkin urallaan voittanut Suter on tuttu näky myös maansa maajoukkuepaidassa. Alla on mm. yhdet olympialaiset sekä iso kasa maajoukkuepelejä niin aikuisten kuin junnujenkin turnauksissa. Nuorukainen on pelannut urallaan myös parin kauden ajan Kanadan junnuliiga OHL:ssä, josta tuomisina niin ikään sarjan mestaruus.

Swiss Hockey News kirjoittaakin useiden NHL-seurojen kyselleen jo tässä vaiheessa kautta Suterin agenttitoimistolta vapailla markkinoilla NHL-oikeuksien suhteen liikkuvan hyökkääjän perään.

Sveitsiläisellä on Zürichin kanssa kevääseen 2023 ulottuva sopimus, jonka NHL-optio astuu voimaan tulevana kesänä. Suterin nimi kannattaa viimeistään tässä vaiheessa painaa mieleen, sillä hyökkääjä nähdään suurella todennäköisyydellä Pohjois-Amerikan kaukaloissa jo tulevana syksynä.