SaiPa tiedottaa tehneensä jatkosopimuksen peräti viiden nuoren lupauksensa kanssa.

Lappeenrantalaisryhmässä jatkavat hyökkääjät Matias Mäntykivi, Veikko Loimaranta, ja Valtteri Ojantakanen, sekä maalivahdit Juho Markkanen ja Severi Auvinen.

Auvisen ja Mäntykiven vanhoista diileistä käytettiin niissä ollut optiovuosi. Ojantakasen jatkokontrahti on kaksivuotinen, Loimarannan kaksivuotinen ja sisältää lisäksi seuran puolelta yhden kauden option. Markkasen jatko on kolmivuotinen.

Pelaajista Liiga-tasolla kokenein on 18-vuotias Mäntykivi, joka on kuluvalla sesongilla pelannut 37 runkosarjapeliä summaten niissä 5 (3+2) tehopinnaa. Seuran oma kasvatti debytoi Liigassa jo viime kaudella pelaten tuolloin kuusi ottelua tehoin 1+0.

Liigassa ovat tällä sesongilla pelanneet myös täksi kaudeksi Jokereiden organisaatiosta saapuneet 19-vuotiaat Ojantakanen ja Loimaranta.

Varsinkin Loimaranta on saanut viime aikoina rutkasti vastuuta, sillä hän on pelannut SaiPan ykkösketjussa ulkomaalaiskaksikko Tomas Zaborskyn ja Justin Shuggin vierellä. Loimaranta on summannut 21 Liiga-pelissä tehot 3+1=4.

Veskarilupauksista mielenkiintoinen on varsinkin vasta 17-vuotias toisen polven maalivahti Markkanen, jonka Jussi-isä muistetaan myös pitkästä maalivahtiurastaan, joka vei aina NHL:ään, KHL:ään ja NLA:han asti.

Isä-Markkanen toimii nykyään SaiPan toimitusjohtajana ja on myös Liiga-joukkueen taustalla olevan Liiga-SaiPa Oy:n osaomistaja.