Käsittämättömän tempun nuorten MM-kisoissa tehnyt kärkipään varaus kirjoitti NHL-sopimuksen – ”Tämä on erittäin jännittävää aikaa”

© Kuva: Getty Images

Anaheim Ducks tiedottaa nettisivuillaan, että se on tehnyt kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen yhdysvaltalaisen suurlupaus Trevor Zegrasin kanssa. Päättyneellä kaudella Boston Universityn NCAA-joukkueessa pelannut 19-vuotias hyökkääjä on Anaheim Ducksin viime juhannuksen ykköskierroksen 9. varaus.

– Olemme tyytyväisiä vietyämme tämän sopimuksen maaliin ja saadessamme Trevorin uran käyntiin. Tiedämme, että hänellä on kykyä ja älykkyyttä olla vaikutusvaltainen NHL-pelaaja, Ducks-pamppu Bob Murray iloitsee.

Jotain Zegrasin peliälystä kertoo se, että hän iski sekä viime keväänä alle 18-vuotiaiden että vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa tehot 0+9=9. Nuo kertyivät kummankin turnauksen viidessä pelissä. Kaksikymppisten kilpailuissa pelaajan jokaikinen passi oli kaiken kukkuraksi ykkössyöttö. Pelaaja oli vasta toinen sitten vuoden 2004, joka saalisti mainitut yhdeksän ykkössyöttöä per turnaus.

– Kulunut viikko on ollut melkolailla vain istumista ja odottamista. Lähes kaikki asiat tapahtuivat agenttini Pat Brissonin kautta. Kävimme keskusteluita siitä, mitä halusimme saada aikaan. Ja Pat onnistui saamaan hommat käyntiin, pelaaja luettelee.

Kaudella 2018-19 Zegras paiskoi USHL:ssä ja USDP:ssä 40 ja 87 pinnaa. Tahti oli kummassakin selvästi päälle pisteen per peli. Toisaalta, koska jenkki pelasi vielä toissa kaudella noissa sarjoissa, on hänellä seuraavaksi luultavasti steppi AHL:ään. Nyt pelit ovat jäissä, kuten tiedämme.

– Jääkiekkoa ei ole, mutta se saa minut olemaan innoissani. Tämä on erittäin jännittävää aikaa minulle ja perheelleni. Minulla on kaikkea himassa, mitä voin tehdä, luettelee Zegras, jonka esikuva on kuulemma Chicago Blackhwaksin supertähti Patrick Kane.

– NHL on tavoitteeni. En ole puhunut tällä kaudella pelaamisesta paljoa. Se on Ducksin vastuulla. Mutta olisihan se varmasti aika siistiä.