Isoilla jäähyminuuteilla ja komeilla pinnoilla kohauttanut maajoukkuemies jatkaa Liigassa – ”Odotukset eivät olleet mitenkään järin suuret”

© Kuva: Juha Tamminen

Upean liigakauden pelannut Lukko tiedotti nettisivuillaan, että hyökkääjä Kristian Pospisil jatkaa joukkueessa ensi kauden kattavalla pahvilla. Slovakian maajoukkuepeluri näytti viime kaudella sen, että joukkue pystyy hyödyntämään häntä monessa.

Pospisil lunasti paikkansa viime kaudella joukkueessa testijakson kautta ja nyt hyvillä otteillaan jatkosopimuksen ensi kaudelle.

Viime syksynä pelaaja oli esillä lähinnä isojen jäähyjen takia. Kaikkiaan 139 jäähyminuuttia kerännyt zvolenilaishyökkääjä keräsi noista syys-marraskuussa peräti 85 minuuttia.

– Kristian on mielenkiintoinen kaveri kaiken kaikkiaan. Tiesimme, että lahjakkuutta häneltä löytyy. Odotukset eivät kuitenkaan olleet mitenkään järin suuret. Mielenkiinto kuitenkin heräsi heti, kun näimme, minkälainen pelaaja on kyseessä. Huomasimme, että liike oli kesällä todella vaillinaista aikaisemman vakavan vamman vuoksi, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kehuu pelaajaa, jolta kausi 2018-19 jäi väliin kokonaan.

Sittemmin esimerkiksi marraskuusta kevääseen pelaaja latoi tiskiin tehot 13+17=30. Sahlstedtin mukaan kyseessä on omalla tavallaan poikkeuksellinen pelaaja.

– Hän teki komean pistemäärän ensimmäiseen ammattilaisvuoteen pahan loukkaantumisen jälkeen. Sitä taustaa nähden on syytä olettaa, että on ensi kaudella vielä huomattavasti parempi. Kaiken lisäksi on hyvä muistaa, että hän pelasi kauden aikana paljon alivoimaa ja oli erinomainen alivoimapelaaja, Sahlstedt listaa.

– Hän pystyy luomaan maalipaikan tai tekemään maalin ihan tyhjästä. Vaikka on sellainen pelitilanne kentällä, ettei omalla joukkueella ole mitään etua, niin hän saattaa sekunnissa muodostaa vahvan edun meille. Maalinälkäinen kaveri, joka pystyy sellaisiin ratkaisuihin.

LUE MYÖS:
Siis mitä ihmettä Liigan kuumakallelle on käynyt? Jäähypörssin kärkipään nimi takoo hirvittäviä tehoja surkean syksyn jälkeen


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!