Siis mitä ihmettä Liigan kuumakallelle on käynyt? Jäähypörssin kärkipään nimi takoo hirvittäviä tehoja surkean syksyn jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen

Kuka muistaa, mitä erityistä tapahtui Kärppien ja Lukon lokakuun lopun kohtaamisessa?

Kuka muistaa, mitä erityistä tapahtui marraskuun lopun HIFK-Lukko- ja Jukurit-Lukko-peleissä?

Vastaukset kysymyksiin ovat järjestyksessä seuraavat: Lokakuussa Lukon Kristian Pospisil lennätti Kärppien Otto Karvisen maata kiertävälle radalle kovalla pommillaan. Tästä Kärppä-hyökkääjä hiiltyi niin, että hän hyökkäsi slovakialaisen kimppuun. Kummatkin lensivät tapauksen jälkeen suihkuun.

Marraskuun lopun peleissä sama Lukko-mies otti 16 ja 20 jäähyminuuttia saaden isot minuutit laitataklauksesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä Jukurien jatkoaikamaalin syntymisen jälkeen.

Zvolenilaispelaaja on Liigan jäähypörssin kakkosena 103 minuutilla. Pospisil ja KooKoon Martin Berger (125) ovat ainoat yli sata minuuttia jäähyjä keränneet pelaajat.

Pospisil tuntuu olevan kuin ihmemies Intiasta. Laulu on nimittäin muuttunut kauden mittaan totaalisesti. Laulu, jossa lauletaan pelaajan profiilista. Jäähyt ovat vähentyneet, mutta nyt pisteitä on alkanut syntymään tiuhaan.

Syyskuussa pelaaja iski tehot 1+0=1, lokakuussa pisteet 1+2=3, marraskuussa jo 3+3=6 ja joulukuussa hulppean 1+7=8. Tammikuussa verkot ovat heiluneet saldon ollessa 4+2=6. SaiPaa pelaaja kuritti lauantaina pistein 2+1=3.

– Tuntuu, että jokainen peli sujuu paremmin ja paremmin. Se on se, missä keskittymiseni on, Pospisil sanoi viime syksynä Lukon YouTube-tilillä.

Liigassa ensimmäistä kauttaan pelaavan hyökkääjän saldo on siis yhteensä jo komea 10+14=24. Liekö nyt ykkösketjuun nousseen laiturin profiilin muutos ollut peräisin siitä, että Pospisil on saanut vasta tämän kauden koitosten myötä pelejä tiuhempaan alle kuin hetkeen.

Pelaaja kuului viime kaudella ECHL-joukkue Newfoundland Growlersin rosteriin, mutta Pospisil ei pelannut yhdessäkään ottelussa loukkaantumisen takia.

– Pospisil oli kovasti keskenkuntoinen, koska hänellä oli pitkä vammahistoria taustalla. Kesällä jäällä käydessä näimme kuitenkin nopeasti miehen pelitaitavuuden, rohkeuden ja kiekollisen osaamisen, Lukko-luotsi Pekka Virta taustoitti elokuussa 2019 Satakunnan Kansan mukaan.

Nyt sitä on vaikeaa nähdä, että slovakialainen saapui Liigaan tosiaankin välivuoden jälkeen.

LUE LIIGAN SUNNUNTAIN JUTUISTA MYÖD:
Liigajoukkueelta karmea uutinen – tärkeän palasen koko kausi loppumassa, paikkaaja saapuu Ruotsista: ”Olen pelannut jo tovin omasta tahdostani vamman kanssa”

Kylmät väreet! KooKoo-faneilta mieletön vastaanotto joukkueelle – pistivät liikennehuoltamon sekaisin voitokkaan liigapelin jälkeen


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!