HPK tiedotti kerralla viidestä pelaajasopimuksesta. Seuraan ensi kaudeksi siirtyvät puolustajat Ville Koistinen ja Eemeli Räsänen sekä hyökkääjät Jesse Mankinen, Harri Kainulainen ja Daniel Mäkiaho.

Koistinen on tuttu nimi Leijonat-paidasta. 38-vuotias puolustaja on pelannut kolmet MM-kisat, yli 100 NHL-ottelua ja yli 200 ottelua Sveitsin pääsarjassa. Viime kaudella hän pelasi 23 ottelua Saksassa tehoin 3+7=10. Liigassa hän pelasi viimeksi vuonna 2012, jolloin hän kiekkoili Ilveksessä.

– Ville on tietysti kokenut ja maailmaa nähnyt pelaaja, joka omaa hyvät kiekolliset taidot. Odotamme Villen tuovan puolustuspelaamisen lisäksi lisäulottuvuutta ylivoimaamme, kommentoi urheilutoimenjohtaja Mika Toivola.

Räsänen on puolestaan pelannut viime kaudella KHL:ää Jokereissa, Nuorten SM-liigaa sekä Mestistä. Hänen sopimuksensa on 1+1 vuotinen. Räsänen jäi viime kaudella 17 KHL-ottelussa kiikaritehoille.

– Eemeli on isokokoinen, oikealta ampuva pakki, jonka haluamme ottavan seuraavan askeleen urallaan Hämeenlinnassa. Hänen tavoitteenaan on NHL ja haluamme tarjota mahdollisuuden sen tavoittelemiseen HPK:ssa kehittymällä.

Pelicansissa viime vuodet pelanneen Mankisen sopimus on kaksivuotinen. Mestiksestä saapuvan Kainulaisen sopimus kestää tulevan kauden ja siihen sisältyy tryout-jakso. 18-vuotias Mäkiaho puolestaan siirtyy Hämeenlinnaan seuraaviksi kolmeksi vuodeksi. Hän pelasi menneen kauden Nuorten SM-liigaa Kiekko-Espoon riveissä.