Sisäpiiritoimittaja paljastaa: tähtipuolustajan siirto jäi piippuun NHL:n siirtotakarajalla – tässä syy

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubas kaavaili tähtipuolustaja Tyson Barriesta joukkueelleen johtavaa kiekollista puolustajaa loistavana ylivoimapelin viivamiehenä tunnetun kanadalaisen saavuttua kesällä seuraan Colorado Avalanchesta osana konkaripelaaja Nazem Kadrin siirtoa.

Barrie onkin ollut tilastojen valossa varsin onnistunut hankinta miehen iskettyä toistaiseksi pelaamissaan 63 pelissä tehot 5+30=35. Silti Torontossa ei olla täysin tyytyväisiä 28-vuotiaan liukasliikkeisen puolustajan kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, minkä vuoksi puolustaja ehtikin pyöriä siirtohuhuissa useamman viikon ajan ennen maanantaina umpeutunut siirtojen takarajaa.

TSN-insider Bob McKenzie paljastaa, ettei palkkakatto-ongelmissa valmiiksi oleva Toronto ole näillä näkymin tarjoamassa jatkosopimusta viimeistä sopimuskauttaan pelaavalle kanukkipakille. Siirtotakarajan treidi kariutui kuitenkin tiettävästi liian kovaan hintapyyntöön.

– He halusivat Barriesta 1. kierroksen varausvuoron sekä yhden prospektin. Heidän tavoitteenaan oli tehdä samankaltainen diili, mitä St. Louis teki Kevin Shattenkirkin suhteen kolme vuotta sitten kaupatessaan hänet Washingtoniin, tai mitä Carolina teki Andrej Sekeran kanssa kaupatessaan hänet Los Angelesiin, Barrie kertoo TSN:n siirtopaneelissa.

Toronton seuraava tilaisuus kaupata Barrien oikeudet toisaalle tulee eteen ennen kesän varaustilaisuutta, jolloin miehen oikeudet hankkiva seura saisi neuvotella tämän kanssa jatkosopimuksesta ennen tähtipuolustajan päätymistä vapaille markkinoille (vrt. Kevin Hayesin siirto Winnipegistä Philadelphiaan viime kesänä).