Liigassa tällä hetkellä 12.sijalla majaileva SaiPa jatkaa edelleen taistelemista pudotuspelipaikasta.

Joukkue myöntää nettisivullaan kauden olleen toistaiseksi vaikea ja kaukana tavoitteista.

Lappeenrantalaisryhmän toimitusjohtaja Jussi Markkanen vastasi samalla jo aiemmin kannattajilta pyydettyihin, mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Eräs puheenaiheeksi noussut seikka oli päävalmentaja Tero Lehterälle jo aikaisin syksyllä tehty jatkosopimus vaikka peliesitykset ja tulokset eivät olleet kovin vakuuttavia.

Markkasella on asiaan selkeä perustelu.

– SaiPan kokoisessa seurassa on käytännössä mahdotonta saada pelaajasopimuksia aikaan, ennen kuin joukkueella on valmentaja, sillä agenttien ensimmäinen kysymys on: kuka joukkuetta valmentaa. Ajankohdan myös määritteli sopimuksessa ollut optio ja sen päättymispäivä. Kartoitimme prosessissa muitakin vaihtoehtoja, mutta totesimme, että ulkopuolelta tulevat vapaat vaihtoehdot eivät olisi tuoneet meidän käynnissä olevaan strategiaan mitään lisää, seurapomo painottaa.

Eräässä kysymyksessä Lehterän tilanteessa mentiin vielä pidemmälle ja tivattiin miksei tälle oltu annettu potkuja.

– Organisaatiossamme uskotaan pitkäjänteiseen työhön. Yhtälailla kun kehitämme pelaajia, myös nuorella valmentajalla on vielä paljon oppimista. Liigassa viisi valmentajaa on saanut potkut tällä kaudella. Meidän arvo on myös se, että luotamme työntekijöihimme ja olemme heidän tukenaan, emmekä ole ensimmäisenä vaihtamassa heitä, Markkanen toteaa.

SaiPan vastaukset kannattajiensa kysymyksiin löytyvät kokonaisuudessaan seuran viralliselta nettisivulta täältä.