Winnipeg Jets käy tällä hetkellä rajua kamppailua noususta NHL:n läntisen konferenssin pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Seuran pitkäaikaisen tähtipuolustaja Dustin Byfuglienin pelaamattomuuteen tiivistyy paljon Jetsin nykytilasta: joukkue menetti lähes koko puolustuksensa rungon viime kesänä, eikä 7,6 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan pakkijärkäleen tilanne ole mahdollistanut seuralle lisähankintojen tekemistä.

Patrik Laine kommentoi seurakaverinsa tilannetta omaan suorasanaiseen tapaansa Winnipeg Sunille antamassaan haastattelussa:

– Hän tienaa isoja summia, ja pojat, jos hän hän ei halua pelata meidän pitäisi todennäköisesti käyttää tuo summa johonkin toiseen pelaajaan. Mutta näin asiat joskus menevät ja tämä on tilanne, jonka kanssa joudumme elämään. Ja olemme pärjänneet hyvin tähän saakka. Mutta se (Byfuglienin tilanne) ei saa olla tekosyy, Laine kommentoi.

– Jos kaveri ei ole luistellut tai treenannut puoleen vuoteen… itse en ainakaan pystyisi vaan hyppäämään kehiin ja pelaamaan kavereita vastaan, jotka ovat parhaassa kunnossa, Laine jatkaa.

Suomalainen kehuu samalla monivuotisen seurakaverinsa aiempaa vaikutusta Jetsille.

Buff on ollut valtava palanen tätä joukkuetta ja sen menestystä parin viime vuoden aikana, ja jo ennen kuin minä tulin tänne.

Jetsin uskotaan heivaavan Byfuglienin siirtolistalle, minkä jälkeen seuran on uskottu tavoittelevan korvaajaksi mm. pudotuspelisaumansa menettäneen Minnesota Wildin kärkipuolustaja Matt Dumbaa.