Ovatko tässä seuraavat lähtijät? Nämä ovat TOP 5 todennäköisimmät liikkujat Liigan tyhjennysmyynneissä

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan tyhjennysmyynnit ovat varma merkki kevään lähestymisestä. Useat Liigan pohjakerrokseen kuuluvista seuroista ovat jo hankkiutuneet pelaajistaan eroon, ja trendi varmasti jatkoo lähiviikkoina.

Kasasimme listan pelaajista, jotka arviomme mukaan todennäköisimmin vaihtavat seuraa ennen siirtotakarajaa.

5. Teemu Ramstedt, SaiPa

Teemu Ramstedt teki onnistuneen paluun Liigaan välivuoden jälkeen. Hän on ollut tällä kaudella SaiPan tehokkaimpia pelaajia, ja nakuttanut 45 ottelussa tehot 4+27=31. Samettikätinen Ramstedt olisi varmasti kaivattu vahvistus ratkaisupeleihin, ja hänen sopimuksensa on katkolla tämän kauden jälkeen.

4. Vadim Pereskokov, Jukurit

Taiturimainen Vadim Pereskokov on pelannut vahvan kauden Jukurien hyökkäyksessä. 26-vuotias venäläinen on nakuttanut runkosarjan 44 ottelussa tehot 16+17=33. Hänestä tuskin olisi Liigan parhaiden joukkueiden kärkiketjuihin, mutta Pereskokov voisi tuoda maalintekovoimaa alemman kastin pudotuspelijoukkueille.

3. Jens Olsson, TPS

TPS taistelee vielä tiukasti pudotuspelipaikasta. Jos ratkaisupelit kuitenkin karkaavat turkulaisilta, on puolustaja Jens Olsson nähdä ensimmäisenä lähtijänä. 35-vuotias ruotsalaispakki ei ole vakuuttanut Turussa. Ottajia voisi löytyä kotimaasta Ruotsista, jossa lähihistoria on ollut onnistuneempi kuin Liigassa.

2. Aleksi Mustonen, Pelicans

Aleksi Mustonen on pelannut erinomaisen kauden Pelicansissa, vaikka tehot ovatkin mitäänsanomattomat (9+17=26). Huonossa joukkueessa on vaikea onnistua. Ensi kaudeksi Mustosta on huhuttu Kärppiin, eikä olisikaan ihme, jos Pelicans päästäisi pikakiiturin lähtemään säästösyistä jo ennen tämän kauden loppua. Ottajia varmasti löytyy.

1. Robin Salo, SaiPa

Robin Saloa huhuttiin jo Kärppiin, mutta oululaiset päätyivät hankkimaan Miihkali Tepon Pelicansista. Jollain muulla seuralla voi olla parempi onni nuoren puolustajan hankinnassa. 21-vuotias Salo on pelannut tällä kaudella 45 ottelua lappeenrantalaisten takalinjoilla. Niissä hän on iskenyt tehot 7+13=20. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen.