Keskiviikkoyön ottelu oli Winnipeg Jetsin suomalaistykki Patrik Laineelle uran 300. NHL:n runkosarjassa. Pelaaja jäi pisteittä koitoksessa, joka päättyi Washington Capitalsin voittoon luvuin 4-3. Ratkaisu haettiin voittolaukaukisasta asti.

– Vai että 300 ottelua? Enpäs tiennytkään. Aika nopeasti on tultu tähän, ei kyllä tunnu siltä, että olisin pelannut 300 ottelua, pelaaja virnisteli Jetsin Twitter-tilillä.

Tällä kaudella 62 ottelussa tehot 26+33=59 (+4) viimeistelleelle pelaajalle ura on ollut vuoristorataa. Kuten kuuluukin.

– Niin no, välillä on ollut vaikeaa, mutta niin se vain menee. Kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen, Jetsiin juhannuksena 2016 ykkökierroksella kakkosena varattu Laine pohti.

Winnipeg Jets

@NHLJets
🎥 “Nah, it was just the couple first times it was like ‘whoa’, now it’s just like another game. It’s always cool, but not as exciting as it was.”

Patrik Laine on playing OV, reaching his 300th game tonight, facing the capitals and more. #WPGvsWSH

700 maalin mies

Yön ottelussa Laine kohtasi Washingtonin maalitykki Alex Ovetshkinin, joka rikkoi NHL:ssä äskettäin 700 tehdyn maalin rajan. Venäläinen osui myös Lainetta vastaan. Miltähän suomalaisesta tuntuisi yltää 700 runkosarjamaaliin?

– Ei hajuakaan. Olen siitä jotain 570 maalia perässä…

– Sitä kannattaa kysyä ehkä joltain, joka on lähempänä 700 maalia.

Kun Laineen maalimäärä on 136, on pelaaja tuosta 564 osuman verran perässä.

– Kivaltahan se ehkä tuntuu. Sen tiedän varmaksi, että Ovetshkin on tuuletellut maaleja useampaan kertaan.