JYVÄSKYLÄ. Perjantai oli liigajoukkue SaiPalle iso ja erikoinen pelaajaliikenteen suhteen. Joukkuetta kaudesta 2001-02 edustanut ja kapteenina usean kauden ajan toiminut Ville Koho ilmoitti, että alkanut kevät jää pelaajan uran viimeiseksi.

Sisään pelaajaliikehdintää tapahtui Justin Shuggin ja Emil Forslundin muodossa. Kruunuksi JYP-pakki Ossi Ikonen palasi Jyväskylään SaiPa-paidassa lainan viimeisenä päivänä.

– Systeemit ovat uutta ja joukkue uutta. He tuovat energiaa ulkopuolelta. Kunhan saamme yhteisiä kokemuksia, niin pelikin paranee. Heistä tulee olemaan tuloksen teossa hyötyä, Koho sanoi Shuggista ja Forslundista.

Saksan DEL-liigasta tullut ja Jyväskylässä namupasseja jakanut, mutta toistaiseksi pisteittä jäänyt Shugg vaikutti olevan oiva hankinta lappeenrantalaisille.

– Ensimmäinen erä maksoi meille ottelun. Ylivoimalla oli ainakin yksi selkeä paikka kaventaa. Se olisi pitänyt käyttää hyväksi, päävalmentaja Tero Lehterä manasi 1-5-tappioon päättyneen pelin ratkaisukohtia.

Menestyksen avaimet ovat uudella kanukilla tiedossa.

– Jos saamme sen alkukaudesta vallinneen hyvän fiiliksen, on meillä mahdollisuus päästä takaisin pudotuspelitaistoon, Shugg näki.

Pelaaja pääsi nauttimaan viime kaudella niin sarjassa kuin CHL:ssäkin finaaleista. Kumpikin tosin päättyi tappioon.

Shugg on pelannut Euroopassa kaudesta 2016-17 lähtien KHL:ää ja DEL-liigaa. Saksassa uran saldo on 131 runkosarjapelin jälkeen 34+54=88, 20 pudotuspeliottelua ovat tuoneet tehot 6+6=12.

Imatralaislähtöinen Koho sen sijaan on pelannut Liigassa 843 runkosarjan ottelua pistein 102+156=258 ja 48 pudotuspeliottelua tehoin 5+8=13.

– Olo on helpottunut. Kaikki on julki, nyt saa keskittyä hommiin, kippariksi Elmeri Kaksosen terveyshuolien takia palannut konkari myönsi viitaten uran päättymisen kertomiseen.

No mikä on Liigassa tällä kaudella SaiPaa ja Pelicansia edustaneen JYP-pelaaja Ikosen kohtalo tulevaisuudessa?

– En tiedä jatkosta mitään, kesken pelin sairastunut pakki kuittasi ottelun ollessa kesken päätöserässä.

Ikonen on kirjoilla Jyväskylässä, mutta hänellä on puolison kanssa koti Kouvolassa. Tällä kaudella tehot 0+10=10 viimeistellyt pakki on asunut myös Lappeenrannassa ja Lahdessa Pelicans-visiitin vuoksi.

– Joka kerta on tavarat hukassa, mutta on sen kanssa opeteltu elämään.

Lauantaina SaiPan tulisi opetella voittamaan. Kolmeen pisteen potteja pitäisi ottaa peräperään.

– Meillä on iso savotta edessä. Fakta on se että, voittoja pitää alkaa ottamaa, Koho sanoi viitaten Ässät-peliin.

Idän Sputnikit ovat viimeistä jatkopaikkaa perässä yhdeksän pinnaa. Tuolla kymppisijalla keikkuu juurikin peräti viikon vierasreissulla olevat Porin patapaidat.