LAPPEENRANTA. Vajaa viikko, kolme isoa peliä alemman keskikastin joukkueita vastaan, noin 1 200 kilometriä ja majoittuminen neljässä eri kaupungissa. Ässät on tällä hetkellä epäinhimillisen oloisella, brutaalilla vierasreissulla kaukana idässä.

– En ole aiemmin kolmen pelin vierasreissulla ollut. Minun mielestä on hyvä ratkaisu, ettemme lähteneet lauantaina työntämään Poriin, Ässien kapteeniksi noussut Mikko Salmio sanoo.

[nosto tasoitus=”vasen”]– Totta kai on tämä hengenkasvatusreissukin, korttirinki saa painaa ja muut ladata akkuja.[/nosto]

Porilaislauma lähti matkaan torstaina, ja perjantaina se haki pisteet Jukureilta Mikkelistä. Padan matka jatkui lauantaiksi Lappeenrantaan, jossa kaatui SaiPa.

– Tultiin peliin hyvin sisään. Oltiin selvästi terävämpiä kuin vastustaja. Minun mielestä puolustimme hyvin viimeisen kympin eritoten. Hyvä taistelu, Salmio tiivistää 2–0-voittoon päättyneen SaiPa-pelin annin.

Sunnuntaina iisiä ottava Ässät kohtaa vielä uudella viikolla tiistaina KalPan Kuopiossa. Pelikaupunkien lisäksi joukkue yöpyy Savonlinnan Tanhuvaarassa. Kilometrit ja majoittumiset vierailla mailla eivät horjuta.

– Totta kai on tämä hengenkasvatusreissukin, korttirinki saa painaa ja muut ladata akkuja.

[nosto tasoitus=”oikea”]– Melkein täytyi ainakin laskea arkipäivät, että monet vaatteet tarvitsee. Aika poikkeuksellinen reissu on.[/nosto]

Kortin lätkimisen ykkösnimi Ässissä on kuulemma Aleksi Rekonen. Salmio ei itse ole mukana, mutta seuraa pelejä silmä tarkkana.

– Se on yksi Liigan parhaista korttiringeistä, Salmio virnistää leveä hymy kasvoillaan.

Kun reissu on Salmiolle uusi kokemus, on pakko kysyä, että pitikö pelaajan kirjoittaa muistilappu pakattavista tavaroista?

– Haha! Melkein täytyi ainakin laskea arkipäivät, että monet vaatteet tarvitsee. Aika poikkeuksellinen reissu on, nauruun revennyt Salmio heittää.

Muun muassa kaksoisveljet Tylor ja Tyson Spink saavat viettää laatuaikaa reissussa. KUVA: Miska Miettinen.

Pisteitä sataa, kokoonpano rakoilee

Reissu on ainakin toistaiseksi sujunut kivasti, kun pistepussi on kasvanut kuudella.

– Totta kai voi olla tyytyväinen. Isoja pelejä meille ja tosi tärkeitä voittoja. Vastustajat ovat suurinpiirtein samoilla sijoilla, tällä kaudella 42 ottelussa pisteet 5+9=14 viimeistellyt laituri painottaa.

Liigassa kohti pudotuspelipaikkoja rynnivä Ässät on nyt neljän ottelun voittoputkessa. Vastaavasti 15 edellisestä pelistä joukkue on poistunut täysin tyhjin käsin vain viidesti.

[nosto tasoitus=”vasen”]– Olemme pelanneet joulun jälkeen minun mielestä tosi hyvää jääkiekkoa. Peli on parantunut ja laajentunut kokonaisvaltaisesti.[/nosto]

– Olemme pelanneet joulun jälkeen minun mielestä tosi hyvää jääkiekkoa. Peli on parantunut ja laajentunut kokonaisvaltaisesti.

Ässien kapteeni Niklas Appelgrenin loukkaantumisen myötä C-kirjaimen piti päätyä Tommi Taimen paitaan viikonvaihteen Itä-Suomen kiertueella. Pakki on kuitenkin ollut lasaretissa, jonka takia kapteeniksi nousi Appelgrenin ketjukaverina tutuksi tullut Salmio.

Lisäksi poissa on muutama pienemmän roolin pelaaja, nyt sivuun jää nuorten maajoukkueen matkaan lähtevä Roni Hirvonen. Toisaalta tilalle tulee loukkaantumisesta toipunut Niko Kivelä SaPKosta.

– Meillä on laaja ja tasainen pelaajamateriaali ja hyvä henki. Tulokset puhuvat puolestaan, jatketaan samaan malliin, nyt Sami Lähteenmäen ja Rekosen kanssa pelannut kapteeni miettii.

Miten sunnuntai sujuu kaukana kotoa?

– Ihan levätessä menee itsellä. Kaloreita on palanut ihan riittävästi. Isot päiväunet, hyvät kahvit ja avantosauna!