Kultaluotsi Jukka Jalosen poika oudossa tilanteessa Liigassa – oli ampumassa seuransa arkkuun viimeistä naulaa vastustajassa: ”Ei kannata aatella sillee”

© Kuva: Juha Tamminen

MIKKELI. Leijonien kultaluotsi Jukka Jalosen poika Jimi Jalosen, 23, kausi on ollut Liigassa erikoinen. Peruspakki on edustanut jopa kolmea joukkuetta ja keskiviikkona hän palasi sopimusjoukkueensa Jukurien kotihalliin – vierasjoukkue SaiPan paidassa.

– Oli aika mielenkiintoista palata tänne, vähän erilaista, mihin on tottunut. Ihan kivaa oli pelaa Jukureita vastaan, lappeenrantalaisten takalinjoilla peräti yli 23 minuuttia luutinut pakki sanoo.

Pelaaja oli SaiPan peliaikakuningas, kun tarkka peliaika oli 23.35. Erik Autio sai vastuuta seuraavaksi eniten – 19.49.

– Pieni ekstralataus oli, mutta ei sen kummempaa loppujen lopuksi, Jalonen miettii kysyttäessä, mitä tunteita oman työnantajan kohtaaminen herätti.

Jalosen SaiPa voitti pelin jalkapallonumeroin 1-0. Loppukauden Idän Sputnikeita edustava pelaaja oli siis itse osakseen ampumassa vihoviimeistä naulaa oman joukkueensa arkkuun pudotuspelipaikkoja miettiessä toisen porukan väreissä?

– No emmä ainakaa sillee ajattele. Nyt oon SaiPan mies, kun pelaan SaiPassa. Ei sitä kannata aatella sillee, että oon Jukureitten sopimuspelaaja. Siellä vedetään täysillä, missä oon.

Jukurien ja SaiPan lisäksi pelaaja on edustanut Kärppiä toisella puolen Suomea.

– Onhan se vähän erilaista, paikka vaihtuu. Ei oo itellä onneks perhettä. Se on simppelihomma silleen, että ei tarvi miettiä, ku itseään.

Jalonen teki palkanmaksajassaan, eli Jukureissa tällä kaudella 24 ottelussa tehot 0+5=5 (-8). SaiPassa saldo on nyt 10 pelin jälkeen 1+1=2 (-3), Kärpissäkin pistetili aukesi kahdeksassa ottelussa: 0+1=1 (-1).

Jos lappeenrantalaislasien läpi katsottuna kaikki menee nappiin, voivat SaiPa ja Kärpät olla vastakkain puolivälierissä. Leirissä riittää uskoa jatkoon.

– Kyllä mulla ainakin riittää, meillä on tietyllä tapaa mahdollisuudet. Ei se mahdoton tehtävä oo, jos tällee pelataa, laskee puolustaja, jonka SaiPa on yhdeksän pisteen päässä viimeisestä jatkajan paikasta.

Jukureilla sinne on matkaa jo toivottomat 17 pinnaa. Mikkelissä kausi päättyy runkosarjaan auttamatta.

Riihimäkeläislähtöinen pelaaja on todellisesta kiekkoperheestä. Isän lisäksi myös isoveli Jesper on luotsi. Hän johdatti hollolalaisen Suomi-sarjajoukkue HC Giantsin monien yllätykseksi ylempään jatkosarjaan.

Pelaaja Jalonen on tullut liigakartalle varsin nopeaan tahtiin – joku voisi sanoa, että mutkat oikoen. Hän pelasi nimittäin vielä kaudella 2014-15 Nikkareissa kakkosdivaria ja A-nuorten Suomi- ja Aluesarjaa. Seuraavalla sesongilla tie vei kuitenkin jo Nuorten SM-liigaan HPK:n väreissä ja sitä seuraavalla jo Liigaan ja Mestikseen LeKiin.