Kouvolan Sanomat: Liigan pistelingot eivät lähde olympiakarsintoihin, sarjapelit menevät etusijalle – ”Eihän meillä ole juurikaan mahdollisuuksia”

© Kuva: Juha Tamminen

KooKoon Vilmos Gallo (10+25=35) ja suomea erinomaisesti puhuva KalPan Balazs Sebok (8+26=34) eivät edusta Unkaria tällä viikolla pelattavissa olympiakarsinnoissa, vaikka hyökkääjät olisivat edesottamustensa puolesta mahtuneet maajoukkueeseen heittämällä.

Kouvolalainen liigasensaatio pelaa tällä viikolla kotonaan TPS:ää (keskiviikko) ja vieraissa SaiPaa (perjantai) vastaan. Unkari puolestaan urakoi olympiakarsintojen kolmannessa vaiheessa torstaista sunnuntaihin Viroa, Romaniaa ja Iso-Britanniaa vastaan.

Unkari ja Britannia ovat lohkon ennakkoon suosikit. Vain lohkon ykkönen etenee seuraavaan vaiheeseen.

– On tärkeämpää olla Kouvolassa. Eihän meillä ole juurikaan mahdollisuuksia olympialaisiin. Eiköhän joukkueemme voita Romanian ja Viron. Jos voitamme myös britit, pääsemme vasta seuraavaan vaiheeseen pelaamaan Norjaa ja Saksaa vastaan, Gallo painotti Kouvolan Sanomille.

Sebokin KalPa puolestaan pelaa tällä viikolla vain Ässiä vastaan tänään tiistaina. Hyökkääjä olisi siis liigaohjelman puolesta ehtinyt Iso-Britannian Nottinghamissa pelattaviin karsintoihin.

– Hänkään ei matkusta sinne, koska pitää KalPan tilannetta niin tärkeänä, Unkarin vuoden 2019 paras jääkiekkoilija valotti.

– Meillä on Ruotsissa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla myös yksi pelaaja, joka ei tule karsintapeleihin, Unkarin maajoukkueen suomalainen päävalmentaja Jarmo Tolvanen lisäsi.

Kuten näkyy, Unkarin jääkiekkoa leimaa moni suomalaisvivahteinen seikka. Joukkueen tähtiin kuuluu mainittujen lisäksi esimerkiksi Pelicansissa alkukaudella pelannut Janos Hari.

– Ymmärrän hyvin, että on pelaajien etu olla nyt seurajoukkueessaan. KalPa ja KooKoo ilmoittivat aiemmin, että Sebok ja Gallo pääsevät halutessani maajoukkueeseen.