Karu tappio – kalliit takaiskut maksoivat Leijonille voiton Ruotsin EHT-turnauksessa, Liigasta tuttu tähti kuritti

© Kuva: Juha Tamminen

Jos oli Leijonien urakka Ruotsin EHT-turnauksen avauspelin alkuminuuteilla torstaina Venäjää vastaan häikäilemättömän tehokas, niin sama laulu ei ikävä kyllä leimannut sinivalkoisia lauantaina Ruotsissa Tsekkiä vastaan.

Suomi takoi torstaina Venäjän jäänrakoon latomalla heti alkuminuuteilla kolme maalia 3-0-voittoon päättyneessä ottelussa.

Lauantaina Tsekkiä vastaan Suomi jäi yhteen 1-3-tappiossa. Leijonien ainoan maalin iski Tappara-hyökkääjä Jere Karjalainen digitaalien näyttäessä aikaa 10.00.

Tsekin maaleista ensimmäinen syntyi avauserän alkuminuuteilla ikävä kyllä Suomen kohelluksen seurauksena. JYP-pakki Julius Hongan avaus maalivahti Lassi Lehtisen selän takaa ei mennyt perille, vaan väliin pääsi Tsekin Roman Horak. Hän iski pikkumustan Lukko-kassarin selän taakse alivoimalla.

Voittomaaliksi jäänyt 1-2-osuma jätti sekin jossiteltavaa. Tomas Zohorna iski todellisen pukukoppimaalin vain kuusi sekuntia ennen toista taukoa.

Osumassa oli se erikoisuus, että tuon syöttivät maalintekijän veljekset Hynek ja Radim Zohorna. Suomi pääsi kokeilemaan lopussa ylivoimalla kuudella neljää vastaan tasoitusta – kuitenkaan osumatta. Pelicansissa viime kaudella pelannut Hynek Zohorna iski tyhjiin.

Suomi päättää urakkansa Ruotsin turnauksessa sunnuntaina kohtaamalla rakkaan länsinaapurin.

LUE MYÖS:
”Noi elementit ovat NHL-tasoa” – Jukka Jalonen kehui leijonalupauksen läpikotaisin, debyyttiään jännittänyt NHL-varaus kommentoi nyt itse