HELSINKI. Ilveksen suurlupaus Matias Maccellille, 19, torstai oli iso. Pelaaja debytoi Leijonien A-maajoukkueessa kotiyleisön edessä. Venäjä taipui debytantin ensiesiintymisessä luvuin 0-3 Suomen ladottua kaikki pömpelit jo avauserässä.

– Oli tosi iso ilta, kun pääsee miesten maajoukkueessa debytoimaan Venäjää vastaan kotiyleisön edessä. Huikeat fiilikset, Ilvekselle 36 ottelussa tehot 13+16=29 viimeistellyt hyökkääjä hehkuttaa.

Avauserä jännitti debytanttia.

– En voi kieltää sitä. Kyllä se siitä lähti, kun sai ensimmäisen vaihdon pois alta.

Leijonien luotsi Jukka Jalonen hehkutti Arizona Coyotesin 4. kierroksen (#98) varausta äskettäin ylväästi.

– Ihan huikee pelaaja. Ei meillä Liigassa oo varmaan ketään samantasoista pelaajaa kiekon kanssa, kun hän. Oli hyvä kisoissa, Jalonen ylistää Helsingissä maajoukkueiden julkistustilaisuudessa.

– Noi elementit, mitä hän pystyy esittää illasta toiseen, ovat NHL-tasoa. Pidän hänestä tosi paljon pelaajana. Vaikuttaa hyvältä tyypiltä muutenkin. Erittäin rohkea ja luova pelaaja, joka pystyy pitämään kiekkoa. Se on nykypäivän jääkiekossa aika haastavaa puuhaa. Ei kahta sekuntia, vaan pidempään.

Maccelli ei itse ole lukenut mediaa, mutta kommentit olivat kantautuneet hänen korviinsa.

– Tuntuuhan se hienolta, tommonen huippuvalmentaja kehuu. On kuitenkin tässä matkan varrella koutsannut niin hyviä pelaajia ja voittanut niiden kanssa isompia mitaleja.