Huh! Suomalaispelaajat NHL:ssä aivan maagisessa maalivireessä – eräs fakta kertoo upeaa kieltään

© Kuva: Getty Images

Kun Colorado Avalanchen Joonas Donskoi oli yksi torstaiyönä maalanneista suomalaisista, nosti sinivalkoinen tähti kauden maalimääränsä jo 15:een. Tuo häkki tarkoittaa sitä, että jo tässä vaiheessa, noin pari kuukautta ennen runkosarjan päätöstä peräti seitsemän suomalaista on rikkonut 15 maalin rajan.

Lähellä kyttää 14 maalia Nashville Predatorsille ampunut Mikael Granlund. Talvella 12 maalia ovat nakuttaneet Carolina Hurricanesin Erik Haula ja Teuvo Teräväinen sekä Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen. Mainitaan vielä samaan hengenvetoon 11 osuman Kasperi Kapanen (Toronto Maple Leafs).

Jos nämä kaikki rikkovat 15 maalin rajan, olisi tuohon pystynyt siis kevään päätteeksi peräti 12 sinivalkoista runkosarjassa. Näet maalipörssin täältä.

Jotain suomalaisten tahdista kertoo se, että esimerkiksi viime kaudella 15 maalin rajan rikkoi runkosarjassa vain kahdeksan ja sitä edellisellä sesongilla seitsemän pelaajaa. Kaudella 2016-17 tuohon pystyi kymmenen pelaajaa – ja tämä oli myös lähivuosien paras noteeraus ennen tätä kautta – , talvella 2015-16 vain neljä ja sitä aiemmalla sesongilla yksi ainoa pelaaja – Barkov.

Kuten esille nostettu vertailu todistaa, ovat suomalaiset olleet tänä talvena poikkeuksellisen kovassa maalivireessä.

LUE MYÖS:
Kas näin! NHL:ssä saatiin uusi suomalaismaalintekijä – katso video