Artemi Panarinilta katkera paljastus takavuosien treidistään Columbukseen – näin kaikki eteni

© Kuva: Getty Images

Täksi kaudeksi New York Rangersin kanssa vapaana agenttina sopimuksen solminut venäläistähti Artemi Panarin on yhä katkera ensimmäiselle NHL-seuralleen Chicago Blackhawksille taannoisesta treidistään.

Loistavan sisääntulon NHL-kaukaloihin Blackhawks-paidassa tehnyt Panarin kaupattiin yllättäen Columbus Blue Jacketsiin kesällä 2017. Mies oli ehtinyt sitä ennen solmia intiaanipaitojen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen kuuden miljoonan dollarin vuosipalkalla.

– Ollessani Chicagossa ajattelin, että pelaisiin seurassa koko urani ajan. Ja sitten se (siirto) tapahtui. Olen yhä häkeltynyt siitä, Panarin kertoo The Daily Heraldin haastattelussa Rangersin vierailtua Chicagossa.

NHL:n karu arki iski vasten kasvoja

Tulokaskaudellaan Calder-pystin 30 maalillaan ja 77 pinnallaan napannut venäläinen kertoi antaneensa jatkosopimuksensa suhteen Blackhawksille alennusta saadakseen pelata jatkossakin huippujoukkueessa. Siirto Columbukseen tapahtui kuitenkin ennen kuin miehen uusi diili ”potkaisi sisään”.

– En halunnut olla se kaveri (joka pyytää liian isoa palkkaa). Halusin pelata voittavassa joukkueessa. Annoin heille joustovaraa kiinnittää pelaajia jatkosopimuksiin sekä hankkia uusia miehiä. Olin nuori ja ajattelin, että teen joka tapauksessa paljon rahaa tulevaisuudessa, Panarin paljastaa.

Palkkakatto-ongelmissa kärvistellyt Chicago päätti kuitenkin kaupata venäläistähtensä vaihdossa seuraan palanneeseen Brandon Saadiin sekä Anton Forsbergiin.

– En ollut valmis siihen. Se oli valtava yllätys, ja voin pahoin sen treidin jälkeen, Panarin myöntää nyt.

Mies pelasi lopulta Columbuksessa sopimuksen mukaiset kaksi kautta, minkä jälkeen Columbuksen ylivoimaiseksi ykköstähdeksi noussut laituri allekirjoitti viime kesänä Rangersin kanssa 7-vuotisen, 81,5 miljoonan dollarin sopimuksen. Ensimmäinen kausi Manhattanin valoissa on tuottanut 58 peliin jo hurjat tehot 30+49=79.

LUE MYÖS: NHL:ssä muhii yllättävä siirtopommi? Suomalaistähden katsomokomennus herätti pelikaverit: ”Liittyy siirtotakarajaan”